Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Uthållig idrott

I samarbete med Riksidrottsförbundet (RF) driver Sveriges Energikontor projektet Uthållig Idrott. Projektet finansieras av energimyndigheten och pågår till 2014. Uthållig Idrott ger dig och din förening stöd i form av kompetens och inspiration när det gäller att spara på energi och att resa smartare.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2015 08:51

Uthållig idrott är ett nationellt projekt och omfattar 100 föreningar över hela Sverige. Syftet med satsningen är att föreningar ska spara pengar genom att minska energiförbrukningen samt att göra idrottsresorna smartare och därigenom få mer pengar till idrott.

Projektets aktiviteter genomförs regionalt genom de åtta energikontor och de 13 Distriktsidrottsförbund som deltar. Du kan läsa mer om projektet på Region Örebro läns hemsida.

Behöver du tips och råd? Goda exempel och checklistor på hur du kan göra för att starta ett arbete hittar du på Regionförbundet Örebros hemsida [länk till annan sajt]. RF har, genom vårt bidrag till anläggningar och idrottsmiljöer, gett bidrag till flertalet energiprojekt. Goda exempel på energiprojekt hittar du här.

Vill du diskutera dessa frågor i din förening? Hos SISU Idrottsutbildarna finns två material som du kan använda som stöd i diskussionen i din förening.

Här hittar du materialet Klimatsmart förening (SISU).

Här finns materialet Trafiksäkra och klimatsmarta transporter (SISU).

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss