Hoppa till sidans innehåll

Ni vet väl om att IdrottOnline stödjer HTTPS?

18 SEP 2018 17:06
Efter nattens uppdatering stödjer nu IdrottOnline att föreningar och förbund skyddar sina besökare genom att kryptera anslutningen fullt ut med hjälp av SSL-certifikat, även känt som HTTPS.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2018 17:06

För att följa med i de digitala trenderna erbjuder vi nu alla som har sin hemsida på IdrottOnline att lägga till ett säkerhetslager i form av SSL-kryptering. Detta har varit ett stort önskemål bland de drygt 1000 förbund och föreningar som har sin hemsida med egen domän hos oss, särskillt eftersom många webbläsare på senare tid börjat varna för "vanliga" hemsidor som osäkra.

Alla som kopplat en domän till sin hemsida på IdrottOnline har sedan ett par veckor tillbaka kunnat ladda upp SSL-Certifikat i "Domänhanteraren", som nås av hududadministratören i inloggat läge. Inatt produktionssatte vi själva hjärtat i lösningen vilket gör att certifikaten nu aktiverats på respektive sidor. Om ni inte har en egen domän, t.ex. www.exempel.se, är er hemsida redan skyddad av IdrottOnlines certifikat. 

Hur vet jag om anslutningen till sidan jag är inne på är krypterad?

Det enklaste är att titta i webbläsarens adressfält. Det bör finnas ett hänglås framför webbadressen:

Vad är HTTPS?

Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) är ett protokoll för krypterad transport av data, till exempel mellan en webbläsare (du) och en hemsida (IdrottOnline). Fördelen med HTTPS är att ingen utomstående kan avlyssna trafiken, och du kan vara säker på att det du delar med dig av endast kan ses av mottagaren.

Hur skaffar jag ett HTTPS-Certifikat?

Börja med att kolla med din domänleverantör, de kan ofta hjälpa dig vidare om det skulle behövas.

Behöver du hjälp?

Få hjälp att komma vidare genom att besöka vårt Servicecenter.

Skribent: Fredrik Setterqvist
Epost: Adressen Gömd