Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Jobb- och utvecklingsgaranti

  • Uppdaterad: 10 SEP 2013 10:50

Arbetsförmedlingen och RF har ett avtal som innebär att arbetssökande kan erbjudas sysselsättning hos en anordnare. Placering hos arbetsgivare inom idrottsrörelsen kommer för varje person tecknas av lokal arbetsförmedling och berörd idrottsförening/idrottsförbund.

Syftet med jobb- och utvecklingsgarantin

Att erbjuda personer, som varit utan arbete en längre tid, aktiviteter för att de så snabbt som möjligt ska hitta ett arbete. Varje sysselsättningsperiod får pågå i högst två år och den arbetssökande ska under tiden fortsätta att söka arbete med stöd av Arbetsförmedlingen.

Anordnaren tillhandahåller
handledare, arbetsplats, arbetskläder, arbets- och skyddsutrustning mm till den anställde. Anordnaren betalar inga löner, arbetsgivaravgifter eller försäkringar men erhåller en ersättning på 225 kr per anvisningsdag för att täcka sina kostnader.

Den arbetssökande får genom sysselsättningen en möjlighet att skaffa sig erfarenheter, meriter och referenser. Oavsett försörjningsform är den arbetssökande försäkrad för arbetsskada, sveda och värk samt vid dödsfall.

Dessutom kan staten lämna ersättning för eventuella skador som den arbetssökande kan ha vållat.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss