Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Föräldratelefonen

Riksidrottsförbundet och Rädda Barnen samarbetar kring Föräldratelefonen, en stödtelefon som fungerar som bollplank för idrottsföräldrar. Konceptet är inte nytt, men har aldrig tidigare riktat sig till idrotten. Samarbetet påbörjades i slutet av 2011 och kommer att pågå fram till 2014.
  • Uppdaterad: 2014-03-18 21:02

Telefonen ska ge idrottsföräldrar ett bollplank utanför idrotten. Ett vuxenstöd som är expert på barns rättigheter och hur föräldrar kan agera i svåra situationer. Syftet med telefonen och samarbetet är att förebygga diskriminering och kränkningar inom barn- och ungdomsidrotten.

Tillsammans arbetar vi för att inga barn ska fara illa och att idrotten ska vara trygg att delta i.

Hur fungerar telefonen?


Rädda Barnens Föräldratelefon och tillhörande Föräldramejl stöttar föräldrar och andra vuxna i alla frågor gällande barn. Den som ringer får vara anonym och de som svarar är själva föräldrar utbildade för att kunna stödja andra föräldrar. Riksidrottsförbundet har utbildat svararna i frågor om barn- och ungdomsidrott.

Föräldratelefonens svarare hänvisar föräldrar som har frågor kring idrotts- eller föreningsspecifika problem till Riksidrottsförbundet och/eller specialidrottsförbunden.

Riksidrottsförbundet kommer också att kunna använda Rädda Barnens kompetens inom Centrum för barn och unga i kris som finns runtom i landet. Där ska föreningar kunna få professionell vägledning för att hantera händelser, misstankar och rykten om övergrepp, mobbning eller diskriminering.

Telefonen

Har öppet tisdag-fredag 18-21 samt lördag-söndag 13-16

Telefonnummer: 020-786 786
Mail: This is a mailto link

För ytterligare information besök Rädda Barnens föräldratelefon

Kontaktperson


Peter Eriksson

Riksidrottsförbundet
Ansvarig barn- och ungdomsfrågor
08-699 62 41

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss