Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i skolan

Riksidrottsförbundet (RF) har sedan flera år tillbaka aktivt verkar för mer idrott och fysisk aktivitet i skolan. Det är dock inte i första hand idrottsrörelsens ansvar, men med den stora kompetens som finns samlad inom idrotten vill Riksidrottsförbundet engagera sig i denna och andra folkhälsofrågor.
  • Skapad: 13 JUN 2013 13:26

Många av våra specialidrottsförbund vänder sig till idrottslärare i landets alla skolor med massor av tips på nya aktiviteter och lekar som gör idrotten i skolan ännu bättre och ännu roligare! Välj förbund i listan till höger!


Riktlinjer, skolexempel och fakta kring idrott och skola


RF har tagit fram ett antal dokument som berör ämnet. De kan laddas hem nedan i pdf-format.

Idrottsrörelsens samverkan med skolan

Under skolåren aktiverar idrottsrörelsen 90 procent av alla barn och ungdomar under kortare eller längre tid. Ambitionen är att nå ännu fler, varför vi ser det som naturligt att fördjupa samarbetet med grund- och gymnasieskolan, där alla barn och ungdomar finns. Vår uppfattning är att samhället har ett stort förtroende för idrottsrörelsen, som en drivande kraft att medverka till och förstärka alla barns och ungdomars behov av idrott och fysisk aktivitet.

Strategisk plan för idrottsrörelsens samverkan med skolan

Idrott och rörelse i skolan

Under våren 2007 besvarade 500 skolor över hela landet en enkät om idrott i skolan. Antalet skolor representerar ungefär var fjärde gymnasieskola och cirka 15 procent av landets grundskolor. Resultatet visar många glädjeämnen, speciellt bland yngre elever där man ser en ökad fysisk aktivitet jämfört med tidigare RF-studier.

Idrott och rörelse i skolan - en studie av idrott i skolan 2007


Idrottsgymnasier

Idrottsgymnasier finns på tre nivåer: riks, regionalt och lokalt. De regionala och lokala alternativen handhas i första hand av respektive kommun.

Här kan du läsa mer om gymnasieutbildning och idrott.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss