Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

UR:s himmel och helvete

Utbildningsradion genomförde genom Sveriges Radio och Sveriges Television under 2014 en stor satsning på barn- och ungdomsidrott. Idrottens himmel och helvete blev en succé och UR bestämde sig för att göra en andra säsong.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2015 13:37

Idrottssverige är en djungel av olika mer eller mindre påhittade teorier om hur träning ska bedrivas på bästa sätt och för bästa resultat. Men hur hårt ska eller bör man träna? Hur ska tränare bete sig? Varför är det så viktigt att vinna?

Idrotten och tränarens himmel och helvete är en serie om krossade drömmar, starka känslor och vilka konsekvenser som vuxenvärderingar får för barn- och ungdomsidrotten. Men också om de goda exemplen och de inspirerande tränarna.

Om svensk idrott ska fortsätta utvecklas och attrahera barn och ungdomar även i framtiden är det viktigt att vi pratar om hur verksamheten i våra 12 000 idrottsföreningar med verksamhet för barn och ungdomar genomförs.

För det är kvaliteten på den som avgör om de aktiva väljer att komma tillbaka till nästa träning eller ej. Då krävs kunniga och kompetenta tränare och ledare som driver verksamheten framåt varje dag. Det i en miljö som är sund och säker för de barn som finns i den.

För att nå dit krävs att de förtroendevalda i föreningen vet vad de vill och vad som krävs för att bedriva en idrott i enlighet med idrottens uttalade värderingar och riktlinjer. Riktlinjer som ska göra det enklare för föreningarna och dess ledare att göra rätt.

Ett sätt för såväl tränare och förtroendevalda att tillsammans samtala om hur de vill ha det i sin förening är att nyttja den möjlighet som TV-serien Idrottens himmel och helvete ger oss.

Ta del av utbildningsmaterialet hos SISU Idrottsutbildarna.


Anders Wahlström

Projekt- och processledare
SISU Idrottsutbildarna och RF
This is a mailto link
08-699 62 29

Björn Appelgren

Mediepedagog
UR
This is a mailto link
08 - 784 41 31

Stöd för din förening

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss