Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Centrum för idrottsevenemang

Genom Centrum för Idrottsevenemang kan svensk idrott få stöd att ansöka om och arrangera internationella idrottsevenemang i Sverige.
  • Uppdaterad: 2017-08-14 13:11

Varje år genomförs närmare 50 internationella idrottsevenemang i form av VM-, EM och World cupliknande tävlingar samt ett stort antal internationella idrottsmöten i Sverige.

Centrum för idrottsevenemang erbjuder samtliga SF ett stöd i arbetet med internationella idrottsevenmang där vi bland annat erbjuder ekonomiskt stöd för förstudie och bid, utbildningar i samarbete med SISU, verktyg för att underlätta evenemangsarbetet samt ett antal olika mötesplatser för både SF, DF och destinationer.

Utgångspunkten för all verksamhet inom ramen för Centrum för idrottsevenemang grundas i den nationella strategin för internationella idrottsevenemang och den handlingsplan som upprättats mellan idrott och besöksnäring. Ett av huvudmålen i strategin är att genom verktyg, utbildningar och mötesplatser skapa  mer och fler hållbara internationella idrottsevenemang.

Nationell strategi - RF och besöksnäringen


 

 


Kunskap och verktyg

Nätverk och mötesplatser

Ekonomiskt stöd

Vanliga frågor

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss