Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

BB150630JL005_720

Centrum för idrottsevenemang

Genom Centrum för Idrottsevenemang kan svensk idrott få stöd att ansöka om och arrangera internationella idrottsevenemang i Sverige. På de här sidorna presenterar vi en rad verktyg som är tillgängliga för Specialidrottsförbunden (SF).
  • Uppdaterad: 2016-05-10 11:34

Varje år genomförs över 40 internationella idrottsevenemang i form av VM-, EM och World cupliknande tävlingar samt ett stort antal internationella idrottsmöten i Sverige.

Med start 2011 upprättades Centrum för idrottsevenemang av Riksidrottsförbundet (RF) i syfte att ge ett bättre stöd till samtliga SF i arbetet med att arrangera internationella idrottsevenemang.

Centrum för idrottsevenemang erbjuder bland annat ekonomiskt stöd för förstudie och bid, utbildningar i samarbete med SISU, verktyg för att underlätta evenemangsarbetet samt ett antal olika mötesplatser.

Utgångspunkten för all verksamhet inom ramen för Centrum för idrottsevenemang grundas i den nationella strategin för internationella idrottsevenemang och den handlingsplan som upprättats mellan idrott och besöksnäring.


 

 Nationell strategi - RF och besöksnäringen

 


Kunskap och verktyg

Nätverk och mötesplatser

Ekonomiskt stöd

Vanliga frågor

Sidfot_nylogga2
Skansbrogatan7sv

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss