Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

LOK-stöd

LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.
  • Uppdaterad: 2015-11-24 12:49

Sista ansökningsdag för våren 2015: 25 augusti
Ansökan för våren 2015 skall vara inskickad via föreningens IdrottOnline-sida senast den 25 augusti klockan 23:59

 

Ska du söka LOK-stöd?

LOK-stöd kan sökas av idrottsförening ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF. Om du har funderingar kring hur du ska göra LOK-stödsansökan och vad det innebär så kan följande sidor vara till god hjälp för dig (länkar finns i menyn ute i vänsterkanten).
     - Hjälp
     - Ansök om LOK-stöd
     - Regler och blanketter
     - Nya föreskrifter 2014

 

Vill du veta vem som fick LOK-stöd?
Statistik för alla föreningars LOK-stöd finns ute till höger under ”Utbetalningar”. Övergripande statistik per idrott hittar du ute till höger under ”Tidsserier per SF”.
Fakta om utbetalning, när den görs och med hur mycket, hittar du under ”Utbetalning LOK-stöd” ute till vänster.Om LOK-stödet

Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn mellan 7-25 år. Regeringen har enligt förordningen om statsbidrag (1999: 1177) överlämnat uppgiften att pröva frågor om fördelning av statsbidrag till idrottsverksamhet till Riksidrottsförbundet.

Här hittar du LOK-stödsföreskrifterna.

Kommunalt bidrag
Det statliga LOK-stödet är inte samma sak som det bidrag du kan få för liknande verksamhet från din kommun. Ofta har de kommunala bidragen inte samma regler som det statliga LOK-stödet, bland annat kan ålder och ansökningstid skilja sig åt. Vill du veta mer om din kommuns bidragsregler kontaktar du ditt distriktsidrottsförbund (DF) eller din kommun.

Närvaroregistrering
Du kan närvaroregistrera med digitala närvarokort samt närvaroregistrera i IdrottOnline och via mobiltelefon (app eller sms).

Information om närvaroregistrering

Ansökan: 25 augusti respektive 25 februari, varje år.
Aktiviteter bedrivna under våren ska redovisas senast den 25 aug och aktiviteter bedrivna under hösten ska redovisas senast den 25 feb.
Sidfot_nylogga2
HittaRFsv

Postadress:Svenskidrott
Idrottens Hus
114 73 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss