Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Ansök om LOK-stöd

Om din förening bedriver idrottsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7-25 år kan föreningen ansöka om LOK-stöd. Här hittar du information om vad som krävs för att kunna söka LOK-stöd, hur ansökningsprocessen går till och vem som är behörig att skicka in ansökan.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2017 08:42

Ansök om LOK-stöd i IdrottOnline
Ansökan görs på föreningens IdrottOnline-sida. Det går att fylla i ansökan manuellt. Om man närvaroregistrerar aktiviteter online förs dessa sedan över automatiskt till ansökan - det enda man då behöver göra är att öppna ansökan och skicka in den.

Vem är behörig att skicka in ansökan?
De som kan skicka in ansökan för din förenings räkning är ordförande, kassör och/eller LOK-stödsansvarig firmatecknare. Personen måste finnas upplagd i medlemsregistret på föreningens IdrottOnline-sida med någon av dessa roller (ordförande, kassör eller LOK-stödsansvarig).

Mer om de olika behörigheterna för LOK-stödet kan du läsa här.

Sista ansökningsdag
Ansökan för våren: senast 25 augusti
Ansökan för hösten: senast 25 februari

Enligt LOK-stödsföreskrifterna §8 riskerar en förening att ansökan avslås om den inkommer för sent.

Observera att sista ansökningsdag gäller för både ansökan och eventuell tilläggsansökan. Däremot går det bra att göra en tilläggsansökan under förutsättning att både den och huvudansökan är inskickade senast den 25 februari/25 augusti.

För ansökningar som inkommer efter sista ansökninsdag görs ett avdrag enligt följande:

Ansökan som inkommer...

  • 26 aug - 1 sept respektive 26 feb - 1 mars reduceras med 25%
  • 2 sept - 15 sept respektive 2 mars - 15 mars reduceras med 50%
  • 16 sept - 30 sept respektive 16 mars - 31 mars reduceras med 75%
  • Ansökningar som inkommer fr.o.m. den 1 oktober t.o.m. den 15 december respektive fr.o.m. den 1 april t.o.m. den 15 juni ska avslås.

Observera även att ansökningar som inkommer efter den 15 december respektive den 15 juni då perioderna stängts kommer att avvisas.

Tänk också på att ju tidigare man skickar in sin ansökan, desto större chans har föreningen att få utbetalning av LOK-stöd redan i den första utbetalningen som sker en vecka efter sista ansökningsdag.

Ansökan om LOK-stöd ska göras via föreningens sida på IdrottOnline. Viktigt att tänka på att även om man har närvaroregistrerat sina aktiviteter via IdrottOnline så måste föreningen också öppna själva LOK-stödsansökan och skicka in den.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss