Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

För elitutveckling och fler svenska medaljer

Svensk idrott har gemensamt beslutat att via respektive idrott stöda våra inhemska elitidrottare. Specialidrottsförbunden kan få ekonomiskt stöd, verksamhetsstöd samt stöd för elitidrott och utbildning. Här kan du hitta information om vilket stöd som finns för att utveckla din idrott.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2017 11:14

För många är idrott det roligaste som finns och många vill träna mer och bli bättre på det de älskar mest. För ett Specialidrottsförbund (SF) är systematik och långsiktighet svaret på bra utveckling. Förbättring av detta leder till framgång. Den som satsar på sin idrott ska både må bra och nå toppen.

Den elitaktive ansvarar själv för sin utveckling. Tränare, förening och SF kan stötta med kompetens och resurser. SF har det övergripande ansvaret för att utveckla sin idrott samt för landslagen. Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Sveriges Paralympiska kommitté (SPK) hjälper till och sätter utmanande krav.

Riksidrottsförbundets (RF) uppgift är att på olika sätt stödja och hjälpa SF i arbetet med att utveckla sin idrott. Det gör RF genom ekonomiskt stöd, verksamhetsstöd och strukturer för att möjliggöra för elitidrottare att kombinera sin idrottssatsning med utbildning.

Läs mer om ekonomiskt stöd.

Läs mer om verksamhetsstöd.

Läs mer om elitidrott på gymnasiet.

Dialog med förbunden


Det totala stödet tar sin utgångspunkt i en dialog mellan RF och SF. Där diskuteras förbundets behov och utvecklingsmöjligheter inom samtliga områden. Verksamheten följs upp varje år, en uppföljning som ligger till grund för ett kontinuerligt utvecklingsarbete.

Litteratur

icon_book
Vinnare i långa loppet
Tränings- och tävlingslära i specialidrott
icon_book
Träningslära för idrotterna
Jostein Hallén, Lars Tore Ronglan

Fördjupning

icon_folder_29x29
Elitsatsningar 2009-2013
Fördelning av medel
icon_research_29x29 För framtids segrar
En analys av det svenska elitidrottssystemet

Kontaktperson


Liselotte Ohlson

Elitidrott
08-699 62 27
This is a mailto link

Mer läsning på RF.se

Elitidrott

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss