Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Elitidrottskonferens 2017

  • Uppdaterad: 2017-08-21 14:14

Elitidrottskonferens 2017

Till anmälan >>

Höstens elitidrottskonferens är en variant av tidigare lyckade RIG-konferenser. I ett mycket större format.

Detta är en elitkonferens med fokus på utveckling och vi hoppas locka över 400 verksamma tränare på RIG, NIU och i junior- och utvecklingslandslag. Tidigare har RIG-konferenserna enbart haft plats för RIG-tränare, nu öppnar vi upp för många fler som till vardags arbetar med elitidrottsutveckling kopplat till SF. I denna grupp finns även SF:s utvecklingsansvariga, ansvariga för Idrottslyftet samt barn- och ungdomsansvariga.

Då elitidrottsutveckling är en tvärvetenskaplig utmaning, försöker vi täcka många olika områden. De två dagarna kommer att bjuda på såväl föreläsningar i plenum, valbara seminarier, work shops som praktiska och mer upplevelsebaserade inslag.

Du kan anmäla dig redan nu till konferensen på Infra City, Upplands Väsby 12-13/10. Dina val av seminarier m.m. gör du senare, då hela programmet är klart. Klart är dock att vi startar kl. 09.30 (registrering från 08.30) torsdagen den 12/10 och avslutar på fredagen den 13/10 kl. 16.00. Detta är bra information då du bokar resa och eventuell logi. Resor och logi får du boka och bekosta själv, resten, hela Elitidrottskonferensen, finansieras av RF Elitidrottsstöd.

Vi gör den här satsningen i linje med Strategi 2025 och ett av de fastställda målen - att svensk idrott ska nå fler idrottsliga framgångar internationellt. Vi hoppas att SF, kommuner och skolor ser värdet av detta och avsätter den tid och det stöd som behövs till resor och logi, så att vi tar avstamp i det gemensamma arbetet mot framtiden och ännu bättre elitidrott, säger Liselotte Ohlson chef avdelningen Elitidrottsstöd, RF.

Konferensen är bland annat till för dig som:
– är lärare/tränare på RIG och NIU
– jobbar med elitidrottsutveckling, SF-ansvarig NIU/RIG
– är förbundskapten på juniornivå
– är utvecklingsansvarig för elitidrott på specialidrottsförbund
– är barn- och ungdomsansvarig på specialidrottsförbund

Anmälan
Till anmälan >>

Sista anmälningsdag 31 augusti

Ingen anmälningsavgift

Tid och plats

Start 12 okt, kl 09.30 (registrering från 08.30)
Slut 13 okt, kl 16.00

Plats: Scandic Infra City, Upplands-Väsby

Rum på hotellet är reserverade till konferensdeltagarna fram till den 30 juni

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss