Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Utbildning för idrottspsykologiska rådgivare

För att du som idrottspsykologisk rådgivare ännu bättre ska kunna möta och stötta dagens och morgondagens elitidrottare finns utbildningen KBT elitidrott*. Utbildningen ges av Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) i Stockholm, på uppdrag av Riksidrottsförbundet (RF). Den motsvarar två års studier på halvfart och ger 60 högskolepoäng (Hp).
  • Uppdaterad: 2013-09-23 14:06

Mål och syfte med utbildningen är att:


• utveckla rådgivarkompetens för att stödja dagens och morgondagens elitidrottare, tränare och ledare att nå och må toppen.

• svenska elitidrottare är väl förberedda att möta de idrottspsykologiska krav de ställs inför i tränings- och tävlingssituationen.

• svensk elitidrott stärks och utvecklas genom en ny utbildning med tydlig tillämpbar kompetens.

• deltagarna utvecklar kunskap och förståelse, tränar färdigheter och förmåga samt fördjupar värderingar och förhållningssätt.

• främja hälsa, välbefinnande och prestationsutveckling samt hantera och förebygga ohälsa och nedsatt prestationsförmåga.

Nästa utbildning startar eventuellt i augusti 2014. Om du är intresserad, kontakta Liselotte Ohlson.

*Utbildningen heter egentligen Idrottspsykologisk rådgivarutbildning –grundutbildning i kognitiv beteendeterapi med inriktning mot elitidrott.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss