Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Psykisk ohälsa bland elitidrottare

Riksidrottsförbundet har tillsammans med specialidrottsförbunden och Skolverket beslutat att lyfta upp viktiga och känsliga ämnen runt psykisk ohälsa bland ungdomar inom idrotten. Under 2017 erbjuder Riksidrottsförbundet utbildningsinsatser för elitsatsande idrottsungdomar samt deras tränare och lärare, aktiviteter som syftar till att lyfta psykisk ohälsa så att vi pratar mer om problematiken.
  • Uppdaterad: 2017-05-22 14:00

Ett del i utbildningen är ”Upp Upp – VI LYFTER” en teaterföreställning som lyfter tankar, känslor och beteenden för att fånga ungdomarnas intresse och sätta tankar och känslor i rörelse. Efter föreställningen har eleverna möjlighet att jobba vidare med ett utbildningsmaterial som är kopplat till föreställningen. Materialet skall väcka reflektioner och tankar – men framförallt ge trygghet och möjlighet att prata om dessa viktiga frågor. Utbildningspaket består av både en utbildningswebb, www.vilyfter.se för unga idrottsaktiva samt ett tryckt handledarmaterial.

Föreställningen handlar om två elitsatsande idrottsungdomar och vi får lära känna Manne och Lina och ta del av deras vardag med skola, träning och familjesituation. 

För mer information kontakta

Liselotte Ohlson
Elitidrottsansvarig, Riksidrottsförbundet 
08-699 62 27, 070-863 09 34

Tetaerföreställning hösten 2017

Intresseanmälan och bokning av föreställning till din skola kan du göra här

Skribent: Kina Westervall
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss