Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Reklamskatt

Reklamskatt är den statliga punktskatt som offentliggörare av annonser och övrig reklam har att betala med 8 procent av värdet av det man fått i ersättning härför. Skatten har funnits sedan 1975 och varit omdebatterad sedan dess. I dag känns det nästan som att det bara är den typ av offentliggörande av reklam etc som idrotten ägnar sig åt som fortfarande kan beskattas enligt lagen.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2013 16:04

I texten hänvisas till fördjupningsmaterialet längst ner på sidan.

Det finns vissa undantag från skattskyldigheten. Bl a är reklam via Internet – t ex på föreningars hemsidor – inte beskattningsbar. Inte heller annonser i föreningars periodiska publikationer, vilket t ex en klubbtidning är om den enligt plan ska utkomma med minst fyra nummer per år. En sådan tidning ska ha en ansvarig utgivare anmäld hos Patent- och Registreringsverket. Via PRV:s hemsida - www.prv.se/ - kan man få ytterligare information samt blanketter för anmälan mm.

Det spelar ingen roll om det man erhåller för att offentliggöra reklam är kontanter eller i form av varor, subventioner, rabatter etc. Det är marknadsvärdet – inklusive moms - av det föreningen erhållit som i de senare fallen ligger till grund för beskattningen.

En förening som inte har årliga skattepliktiga reklam-/sponsorintäkter uppgående till 20 000 kr eller mer behöver inte registrera sig hos SkV i Ludvika och redovisa och betala reklamskatten.

För ytterligare nödvändig information om vad som är undantaget från beskattning samt hur man registrerar sig mm, se fördjupningsmaterialet.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss