Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Samverkan med spelbolag

Spellagen som träder i kraft den 1 januari 2019 bygger på ett licenssystem där såväl statliga, ideella som privata aktörer får verka. De spelbolag som erhåller licens att verka i Sverige får också marknadsföra sig mot svenska konsumenter.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:49

Riksidrottsförbundets policyn för samverkan med spelbolag är en rådgivande vägledning till specialidrottsförbund, idrottsföreningar, andra idrottsorganisationer och idrottsaktiva inom den svenska idrottsrörelsen.

Spel om pengar är ingen vanlig produkt. Undersökningar visar att ungefär två procent av befolkningen är spelberoende. Ett beroende som i många fall leder till ödesdigra och långvariga sociala och ekonomiska konsekvenser för individer och närstående.

Uppgjorda idrottstävlingar eller del av idrottstävlingar, så kallad matchfixing, är ett allvarligt hot mot tävlingsidrottens framtid. Spel om pengar på idrott göder matchfixning. Att idrotten präglas av rent spel är en grundläggande förutsättning för idrottens trovärdighet och fortlevnad. 

Läs RF:s Policy för samverkan med spelbolag.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss