Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Sökes: Parasport Sveriges projektledare för kompetenscentrum

2017-11-15 16:55

Vi söker en person som ska hjälpa oss med att definiera hur ett ”kompetenscentrum” parasporten ska se ut och arbeta för att därefter stötta oss i att starta upp dess verksamhet. Ansökan senast 15 december.
 • Uppdaterad: 2017-11-15 16:55

Vill du vara med och driva utvecklingen av svensk parasport? Parasporten i Sverige står under kraftig omvandling. De idrotter som idag finns i Svenska Parasportförbundet ska när det är moget gå över till respektive specialidrottsförbund. Sveriges Paralympiska Kommitté utvecklar våra elitsatsningar.

Insatserna för att nå ut med erbjudandet om fysisk aktivitet och idrott till personer med funktionsnedsättning ökar kraftigt. Antalet internationella parasporttävlingar i Sverige ökar. Antalet specialidrottsförbund som vill erbjuda parasport inom sin verksamhet ökar.

Kort sagt, samtidigt som Parasportförbundet minskar i omfattning avseende idrotter, ökar behovet av kunskap, kompetens och stöd till att utveckla parasporten. Därför har Parasport Sverige, tillsammans med sina SDF och föreningar, slagit fast en strategi som innebär att vi på sikt vill bli ett ”kompetenscentrum” (arbetsnamn i brist på bättre begrepp) som ska stötta idrotten och andra i att fler personer med funktionsnedsättning ska få möjlighet att utöva fysisk aktivitet och idrott.

Vi söker nu en person som ska hjälpa oss med att definiera hur detta ”kompetenscentrum” ska se ut och arbeta för att därefter stötta oss i att starta upp dess verksamhet.

Den vi söker ska ha följande profil;

 • Erfarenhet av, och förmåga att, driva organisationsutveckling, processledning och förändringsarbete
 • Förmåga till dialog med forskning och akademi
 • Engagemang för parasporten
 • Kunna driva projekt
 • Högskoleutbildning inom relevant område
 • Extremt kommunikativ och ha förmåga att skapa samsyn

Meriterande är också

 • Egen idrottsutövning och/eller idrottsintresse
 • Kunskap om den svenska idrottens organisationer samt funktionshinderrörelsens organisationer
 • Kunskap om ideell sektor

Anställningen är en visstidsanställning från 1 januari 2018 - 31 december 2019, med möjlighet till förlängning.

Mer information om våra tankar så här långt finner du i följande länkar;

 • Parasport Sveriges Strategi
 • Beviljad ansökan stimulansstöd från Riksidrottsförbundet

Vårt kansli är beläget i Stockholm i nya, fräscha lokaler. Du kommer jobba tillsammans med 21 andra medarbetare och det förväntas att du är beredd att rycka in och hjälpa till med andra arbetsuppgifter där det behövs. Vi är alla lagspelare! Individuell lönesättning tillämpas. Helgarbete samt resor förekommer i tjänsten. Vi förutsätter att du delar Parasport Sveriges värderingar. Vi strävar alltid efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla.

Frågor om tjänsten besvaras av generalsekreterare Johan Strid per epost This is a mailto link.

Ansökan som ska bestå av ett personligt brev med en motivation varför du vill ha det här uppdraget och vad du ser som ditt främsta bidrag till ett lyckosamt resultat samt ett CV skickas till kanslichef Jonatan Sandberg på epost This is a mailto link. Sista dag för ansökan är den 15 december, men vi förbehåller oss rätten att stänga ansökan om vi finner rätt person dessförinnan.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss