Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Svenska Cykelförbundet söker två medarbetare

2019-05-06 10:36

Svensk cykel växer och vårt kansli är navet i verksamheten. Vi söker därför nu två flexibla personer med hög servicekänsla som vill vara en viktig kugge i vår fortsatta utveckling i kombinerade roller som kanslist/tävlingsansvarig samt kommunikatör/kanslist. Ansökan senast 27 maj.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2019 10:36

Presentation av SCF

SCF som är ett av landets äldsta olympiska specialidrottsförbund, bildades redan år 1900 och består av 20 distriktsförbund, cirka 500 föreningar med 60.000 medlemmar. Runt 5.000 cyklister per år tävlar i någon av de sju grenarna landsväg, mountainbike, cykelcross, BMX, paracykel, bana, CX, trial. Det finns även ett stort antal motionscyklister som deltar i landets alla motionsarrangemang. Läs mer på Svenska Cykelförbundets hemsida, www.scf.se

Beskrivning av rollen som kanslist

Som kanslist kommer du tillsammans med ytterligare kanslipersonal i första hand vara en servicefunktion för våra cyklister, föreningar och distrikt via telefon och mail, men du finns också till hands för förbundsstyrelsen, generalsekreteraren och kommittéer vid behov. Inom ramen för dina uppgifter ligger exempelvis administration kring licenshantering, förberedande arbete för möten, konferenser och hålla databaser och register uppdaterade. Du kommer arbeta med medlemshantering vad gäller anslutna medlemsföreningar och även hantera administration kring Idrottslyftet och projekthanteringar. Du arbetar även med övrig kansliservice och leverantörskontakter. Du kommer efter behov ha kontakt med Riksidrottsförbundet och andra samarbetsorganisationer både nationellt och internationellt, samt medverka i samtliga övriga för kansliet tillkommande administrativa arbetsuppgifter. Huvudsakliga ansvaret för dessa arbetsuppgifter kommer att fördelas mellan kanslist/tävlingsansvarig och kommunikatör/kanslist.

Beskrivning av rollen som tävlingsansvarig

Som tävlingsansvarig kommer du vara förbundets kontakt gentemot arrangörer av nationella tävlingar och motionslopp, vara behjälplig vid sanktionering av arrangemang, vara förbundets kontakt vad gäller tävlingsadministrativt system och licenshantering för tävlingscyklister samt regelfrågor. Du kommer att vara en nyckelperson vid arrangemang som Svenska Mästerskap och SweCup, samt vara förbundets kontakt för internationella arrangemang. Du kommer även medverka i samtliga övriga för kansliet tillkommande tävlingsrelaterade arbetsuppgifter.

Beskrivning av rollen som kommunikatör

Som kommunikatör kommer du att få ta ansvar för och utveckla arbetsuppgifter, så som: att uppdatera hemsidan, hantera inlägg i sociala medier, skriva/redigera texter, hjälpa till med löpande kommunikatörsuppgifter. Du är också en aktiv del i att sammanfatta budskap från styrelse, grengrupper och landslag samt skriva pressmeddelanden till media. Ditt arbete sker i nära samarbete med övriga medarbetare, förbundskaptener och grengrupper samt föreningar och distrikt som är anslutna till Svenska Cykelförbundet. Du deltar även i förbundets omvärldsbevakning. Du kommer även medverka i samtliga övriga för kansliet tillkommande kommunikationsrelaterade arbetsuppgifter.

Din profil

Vi söker dig som är en van administratör med god datavana och kunskaper i officepaketet. Du är ansvarstagande, har hög arbetskapacitet, trivs med att arbeta varierat och på egen hand, är initiativrik, flexibel, strukturerad, självgående samt har ett genomgående kvalitetstänkande.

Är du intresserad av tjänsten som kommunikatör bör du ha eftergymnasial utbildning inom kommunikation, förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha vana av att leda arbetsuppgifter inom en process eller ett flöde. Meriterande är att ha vana att arbeta med hemsidor och sociala medier.  

Du ska ha relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du behöver kunna behärska svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du kompletterar vår övriga kanslipersonal.

För bägge tjänsterna är det en fördel med erfarenhet från idrott i allmänhet men cykel i synnerhet både som aktiv eller ledare samt en allmän kunskap om idrottsrörelsen.

Stor hänsyn kommer tas till personliga egenskaper och lämplighet.

Om tjänsterna

Tjänsten som ”Kanslist/Tävlingsansvarig” är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Tjänsten som ”Kommunikatör/Kanslist” är ett vikariat på 100% under perioden 190801-200831, med möjlighet till förlängning. Tidigare tidpunkt för tillträde kan diskuteras.

Ni kommer vara placerade på vårt kansli på Idrottens Hus i Skanstull, Stockholm med viss möjlighet till att arbeta hemifrån vid valda tillfällen efter ö.k. Tjänsten kommer innebära helg- och kvällsarbete och resor. Din ansökan vill vi ha senast den 27 maj och vi förbehåller oss rätten att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden har gått ut.

Kontakt för frågor

Närmare upplysningar om tjänsterna och ansökan skickas till vår generalsekreterare, Leif Karlsson, This is a mailto link

Vi vill ha din ansökan med löneanspråk samt CV och personligt brev snarast, dock senast 27/5. 

Välkommen till Svenska Cykelförbundet! 

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss