Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Svenska Gymnastikförbundet söker en tävlingskonsulent

2019-04-02 16:55

Vi söker en tävlingskonsulent till Gymnastikförbundets nationella kansli för vårt arbete med stöd och service och administration kopplat till vår tävlingsverksamhet. Arbetsuppgifterna innefattar administrativa sysslor runt den löpande tävlingsverksamheten. Du kommer att arbeta i nära samverkan med tre andra tävlingskonsulenter på avdelningen Stöd och service. Ansökan senast 26 april.
 • Uppdaterad: 02 APR 2019 16:55

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med cirka 260 000 aktiva medlemmar i 1100 föreningar. Föreningarna finns över hela landet och vårt syfte är att stödja våra medlemsföreningars verksamhet. För att få en bild av förbundet får du gärna läsa mer på www.gymnastik.se, eller följa oss på facebook.com/svenskgymnastik.

OM ROLLEN

Gymnastikförbundets har en stor tävlingsverksamhet med rikstävlingar och landslag som administreras vid vårt nationella kansli. Glädjande kan vi konstatera att gymnastiken växer, både sett till antalet medlemmar i förbundet och till antal gymnaster och föreningar som väljer att tävla. Vi söker därför nu en tävlingskonsulent till Gymnastikförbundets nationella kansli för vårt arbete med stöd och service och administration kopplat till vår tävlingsverksamhet.

Arbetsuppgifterna innefattar administrativa sysslor runt den löpande tävlingsverksamheten. Du kommer att arbeta i nära samverkan med tre andra tävlingskonsulenter på avdelningen Stöd och service och tillsammans med dem kommer du att vara ansvarig för:

 • Nationella tävlingar inkl. kontakt med arrangörsföreningar och stöd inför rikstävlingar, arbete med tävlingskalender, administration av anmälningar och hantering av deltagare, domare, streaming och resultathantering samt utvärdering/uppföljning
 • Anmälningar till internationella tävlingar och mästerskap och administration kring landslagsläger och träffar, tränargrupperingar, internationella tävlingslicenser och internationellt utbyte
 • Kontakt med och stöd till våra tävlingskommittéer (förtroendeuppdragstagare som är Gymnastikförbundets experter i respektive tävlingsdisciplin)

En ansvarsfördelning bland de olika arbetsuppgifterna kommer att göras mellan dig och dina tre kollegor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast med provanställning om sex månader. Tjänsten innebär till viss del kvälls- och helgarbete i perioder. 

VEM ÄR DU?
För att trivas i rollen tror vi att du är administrativt lagd och van att arbeta mot deadlines. Du gillar att skapa struktur och ha ordning och trivs med att arbeta utifrån checklistor och upparbetade rutiner. Du är ansvarstagande och självständig men har lätt för att samarbeta.

Vi ser också att du:

 • Har erfarenhet av och kunskap om artistisk gymnastik, rytmisk gymnastik och/eller trampolin
 • Är mycket van vid administrativt arbete och har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Är en riktig do:er
 • Gillar att jobba mot deadlines
 • Erfarenhet av att arbeta tillsammans med ideella krafter
 • Goda kunskaper i officepaketet samt engelska
 • Har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Följande är meriterande:

 • Mycket goda kunskaper om gymnastikens olika tävlingsdiscipliner
 • Relevant utbildning/kurser för tjänsten
 • Erfarenhet av IdrottOnline
 • Erfarenhet av arbete inom förening eller förbund
 • Kännedom om idrottens och ideella föreningars villkor och förutsättningar

VILKA ÄR VI?

Gymnastikförbundets nationella kansli är placerat i fina lokaler på Södermalm i Stockholm. Det är en arbetsplats där aktivitet och rörelse ligger varmt om hjärtat. Med en arbetsstyrka på ungefär 25 personer stöttar och samarbetar vi tätt med varandra för att göra arbetet bättre och roligare. Vi arbetar också tillsammans med våra åtta regionala kontor.

Gymnastikförbundet strävar efter att vara en utvecklande arbetsplats med välmående och kompetenta medarbetare. Detta når vi genom att vara förtroendeingivande, inkluderande, smarta och tydliga i vårt arbete. Vi eftersträvar en jämlik arbetsplats i alla avseenden. Det innebär samma förutsättningar för alla oavsett kulturell bakgrund, kön, ålder mm.

För mer information kontakta Anna Blid, This is a mailto link, 08-699 64 34, facklig representant är Filip Krolopp, This is a mailto link, 08-699 64 82.

Vi ser fram emot din ansökan som ska innehålla: personligt brev, CV, kontaktuppgifter och eventuella löneanspråk. Ansökan skickas till This is a mailto link senast 26 april., skriv ”Ansökan” i ämnesraden. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Skribent: Ulla Persson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss