Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Svenska Simförbundet söker utvecklingskonsulent/ projektledare till Västsvenska

2019-03-13 17:41

Vill du vara med och utveckla Svensk Simidrott? Svenska Simförbundet söker på grund av föräldraledighet en vikarierande utvecklingskonsulent/projektledare stationerad i det Västsvenska distriktet*. Ett stimulerande jobb för dig som gillar utveckling, utmaningar och simidrott. Ansökan senast 30 april.
 • Uppdaterad: 14 MAR 2019 14:37

Ansvarsområden
Du kommer, i nära samarbete med distrikt och förbund, arbeta för att uppnå Svensk Simidrotts övergripande målsättningar. Tjänsten innehåller två huvudsakliga arbetsuppgifter, dels att besöka och hjälpa föreningarna i distriktet och dels att driva projekt. Du ska finnas som stöd för föreningar som önskar utveckla sin verksamhet. Att skapa och bibehålla en nära kontakt med föreningarna blir en viktig pusselbit i arbetet. Projekten är kopplade till vidareutveckling av simidrotten och då främst att arbeta för att skapa ett hållbart ledarskap i föreningarna samt tävlingsverksamhet för barn och ungdomar. Rapportering av projekten görs till Västsvenska Simförbundets styrelse.

Dina egenskaper

 • Du är en driven och självgående person och du känner dig bekväm med att kontakta och hjälpa föreningar.
 • Van att ta eget ansvar för arbetsuppgifterna.
 • Duktig på att prioritera och planera arbetsuppgifter för att nå uppsatta mål.
 • Noggrann, strukturerad samt har en god samarbetsförmåga.
 • Positiv, problemlösnings­orienterad och kan hantera många frågor samtidigt.

Dina kvalifikationer

 • Erfarenhet från simidrott.
 • Erfarenhet av att leda projekt.
 • Förståelse och erfarenhet av föreningsliv.
 • Goda kunskaper i verbal och skriftlig kommunikation.
 • B-körkort och tillgång till egen bil.

Meriterande

 • Erfarenhet från arbete som anställd eller förtroendevald inom en ideell organisation.
 • Ha arbetat tillsammans med och rapporterat till en styrelse.
 • Erfarenhet av att arbeta med kommunikationsfrågor, exempelvis mediakontakt och användning av sociala medier.
 • Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning.

Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat till 2020-06-30 med start augusti 2019. Anställningsgraden är upp till 100 %, men tjänstegraden kan variera beroende på sökande. Du kommer att verka i Västsvenska distriktet. Tjänsten kan med fördel kombineras med satsning inom din idrott då du har stor frihet när det gäller att förlägga och planera din arbetstid. Det förekommer arbete på kvällar och helger.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Cecilia Augustsson Edstam, Föreningsutvecklingsansvarig, på telefonnummer 010- 476 53 01 eller epost This is a mailto link. Välkommen att mejla in din ansökan senast den 30 april 2019 till This is a mailto link, märk ansökan med ”Utvecklingskonsulent Västsvenska”.

För mer information om Svenska Simförbundet och Västsvenska Simförbundet se www.svensksimidrott.se och www.vssf.nu .

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet med 145 000 medlemmar i cirka 300 föreningar. Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år. Vi blev under 2014 utsedda till "Årets idrottsförbund”. Vår vision är en simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma.

* Västsvenska Simförbundet är ett av sju distrikt inom Svenska Simförbundet. Distriktet bildades år 2000 genom en sammanslagning av Hallands, Göteborgs, Bohuslän-Dals och Västergötlands simförbund och har idag ca 12 000 medlemmar fördelat på ett 50-tal föreningar. Vårt uppdrag är att ge varje förening och enskild medlem inom distriktet bästa möjliga stöd och hjälp att uppfylla sin egen målsättning inom simidrotten. Detta innebär att vi skall vara ett av de främsta distrikten i Sverige beträffande tävlingsresultat samtidigt som vi ska ha en bredd i vår föreningsverksamhet och säkerställa simkunnighet och idrottsutövande för alla åldrar.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss