Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Svenska Spel sponsrar landets idrottsföreningar

2012-08-14 13:43

Svenska Spel lanserar idag en ny satsning som ska ge landets idrottsföreningar 50 miljoner kronor per år. Satsningen heter SVEA och ger spelbolagets kunder en möjlighet att själv bestämma vilken eller vilka föreningar de vill gynna.
  • Skapad: 14 AUG 2012 13:43

Det är kunder med spelkort som vid varje speltillfälle får poäng i relation till hur mycket de satsar. De poängen kan de sedan fördela på upp till tre valfria föreningar, som i oktober varje år får ett stöd motsvarande sin poängskörd. Pengarna ska i första hand gå till barn- och ungdomsverksamheten.

För att kunna få del av SVEA-pengarna krävs dock att föreningen ansluter sig till satsningen. Det kan den göra via nätet (www.svenskaspel.se/svea/partner), i mobilen eller hos ett ombud.

- Svenska Spels hjärta har alltid klappat för svensk idrott. SVEA är ett unikt och enkelt sätt att tillföra idrotten nya pengar. Vi tror att det blir ett stort stöd för många duktiga föreningar och engagerade eldsjälar inom idrottsrörelsen, där ekonomin ofta är en utmaning, säger Riksidrottsförbundets generalsekreterare.

Läs mer på Svenska Spels hemsida.

 

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss