Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Ny kostnadsfri tjänst ska förenkla för svensk idrott

2014-12-03 15:32

Riksidrottsförbundet har tecknat ett avtal med Fortnox, leverantör av webbaserade affärssystem för mindre företag och organisationer, i syfte att förenkla administrationen för idrottsföreningarna.
  • Uppdaterad: 2014-12-03 15:33

Det nya avtalet innebär att alla i idrottsföreningar och förbund som är anslutna till Riksidrottsförbundet, RF, erbjuds kostnadsfri tillgång till Fortnox webbaserade program för bokföring, fakturering och attest. Programmen kommer kostnadsfritt att finnas tillgängliga från och med andra kvartalet 2015 i IdrottOnline. Drygt 18 500 föreningar och 70 specialidrottsförbund får alltså tillgång till tjänsten.

- Vi är mycket glada för avtalet mellan Riksidrottsförbundet och Fortnox . Avtalet är inte bara ett steg i att förenkla administrationen och vardagen för idrottsföreningarna, utan även en sätt för samtliga idrottsorganisationer att få bättre koll sin ekonomi och mer tid för idrott.”, säger Birgitta Ljung, generalsekreterare, Riksidrottsförbundet

- Svensk idrott fyller en viktig funktion i samhället. Det vill vi gärna vara med och stötta. Flera idrottsföreningar använder redan i dag Fortnox program för bokföring och fakturering. Genom samarbetet med RF ges flera möjligheten att förenkla sin administration och få mer tid över till idrotten, säger Sara Arildssson, VD Fortnox.
Avtalet med Fortnox är det första i sitt slag.

Skribent: Ulla Persson

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss