Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Basket hjälpte Maroua efter flytten till Sverige

2015-06-25 09:30

Marouas tillvaro vändes upp och ned när föräldrarna bestämde att familjen skulle flytta till Sverige. Hon var tvungen att lämna alla vänner i Italien. Efter några månader började Maroua med basket för att träffa nya vänner. Nu vågar hon drömma om en framtid i Sverige.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:28

Maroua Zaher föddes i Italien efter att föräldrarna hade flyttat dit från Marocko bara några år tidigare. Men arbetsmarknaden var tuff och för 2.5 år sedan gick flyttlasset till Sverige.

– Det kändes som det värsta som kunde hända då. I början var det svårt att få kompisar. Det var ett nytt land, nytt språk och jättesvårt att komma in. Men det gick tack vare basketen, annars skulle hela processen varit jättesvår.

Maroua flyttade till Sverige i november 2012 och drygt två månader senare började hon spela basket. Även fast hon alltid tränat mycket hade hon aldrig spelat förut. Det var tufft i början men blev enklare.

– Just nu ångrar jag inte att vi flyttade hit. Jag har fått ett bättre liv än jag hade haft i Italien, säger hon.

Se reportaget om Maroua ovan...

Skribent: Mattias Olsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss