Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

"Happy" har fått barnen att flockas till klubben

2015-09-28 13:46

Ett färgkodat nivåsystem, skolsamverkan och en alldeles egen maskot. Ödåkra Tennisklubb har lanserat ett nytt koncept som fått allt fler barn och ungdomar att söka sig till föreningen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:28

Ödåkra Tennisklubb har tagit fram ett helt koncept med egen maskot och olika nivåer beroende på barnens utveckling. Den så kallade Happy-metoden har gjort att föreningen lockat till sig många nya barn och ungdomar.

– Första kontakten med idrotten ska vara rolig och vi har försökt göra det så enkelt som möjligt för våra barn och ungdomar att komma in i idrotten, berättar Henrik Nilsson, klubbchef i Ödåkra Tennisklubb.

Klubben delar upp barnen på fyra nivåer där de spelar på olika stor plan och med olika snabba bollar. Maskoten Happy guidar sedan barnen genom  nivåerna.

– Det gör att även de som aldrig spelat förut redan första träningen kan spela mot en motståndare och få bollen över nät flera gånger.

Henrik Nilsson och hans klubbkamrater har också prioriterat ett bra samarbete med skolan. De har tagit fram en utbildning för idrottslärare och andra pedagoger som visar hur de kan leda en lektion. Utbildningen är gratis och alla som går den får tennisracket, nät och bollar med sig hem. De får också hjälp från klubben vid första lektionen.

– Vi vill bara bidra till tennisens utveckling och få fler att börja spela. För oss har det varit jättepositivt än så länge och det kommer hur många barn som helst på träningarna.

Läs mer om konceptet med "Tennisfritids".

Läs mer om hur Ödåkra TK jobbar med skolsamverkan.

Skribent: Mattias Olsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss