Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Innebandyföreningen har slopat alla matcher

2015-11-05 10:50

Alla barn och ungdomar är olika. Vissa vill tävla och spela matcher, andra är nöjda med att träffa kompisarna och träna. Täby IS Innebandy har det senaste året bedrivit träning utan serie- och cupspel. Målet är att erbjuda något för alla.
  • Skapad: 05 NOV 2015 10:50

I Täby IS Innebandy är de övertygade om att idrott får kommunens barn och ungdomar att må bättre - och de vill få ännu fler att röra på sig. Därför har de startat lag för de som inte vill spela matcher. På det sättet har de lyckats nå ännu fler unga.

– Om vi kan få fler barn och ungdomar att träna har vi mycket att vinna. Förutom hälsoaspekten finns det många gånger även ett behov av att erbjuda meningsfulla sysselsättningar. Ett stort ansvar för detta ligger hos oss föräldrar som med lite engagemang kan få fler av våra unga att börja röra på sig, kommenterar Jonatan Sandberg, ordförande i Täby IS Innebandy.

Genom att erbjuda ett brett utbud som tilltalar fler hoppas föreningen kunna bidra till att fler ungdomar hittar något som de tycker är kul. Så anser Täby IS att vi lägger grunden för ett mer välmående samhälle. Men de är noga med att påpeka att de inte dömer ut föreningar som vill elitsatsa.

– Vissa barn gillar att tävla och andra inte. Vissa barn utvecklas tidigt och andra sent. Alla barn är olika och därför finns det även behov av olika typer av träningsformer, menar Jonatan Sandberg.

Nu hoppas föreningen, som fokuserar på glädje och engagemang, att de kan inspirera andra idrottsföreningar att hänga på.

– Det behöver inte vara så komplicerat att dra igång ett eget lag. Vi i Täby IS Innebandy jobbar med att sprida information om vår verksamhet och vår grundfilosofi med en önskan om att fler liknande initiativ startas i och utanför Täby kommun.

Skribent: Mattias Olsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss