Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Svensk idrott samlas i Helsingborg

2015-05-26 14:53

  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:28

På fredag inleds Riksidrottsmötet i Helsingborg och pågår hela helgen. Svensk idrotts ledare samlas för att staka ut en väg framåt och diskutera små och stora frågor. Mötet är öppet för allmänheten och både förbund och idrottsföreningar har lämnat in motioner.

I Helsingborg Arena genomförs årsmötet för både RF och SISU Idrottsutbildarna. Det är respektive organisations högsta beslutande organ och specialidrottsförbunden väntas skicka cirka 200 ombud.

Vilka är de stora snackisarna inför årets Riksidrottsmöte?


- Den dominerande frågan är det stora strategiarbete som svensk idrott arbetat med de senaste åren. Hur ska idrotten möta framtiden och vilka är de prioriterade frågorna framöver?

- Både Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna ska välja ny ordförande då Karin Mattsson Weijber och Pia Zätterström tackar för sig. De två riksorganisationerna ska också besluta huruvida de ska ha gemensamma styrelseledamöter och vilka personer som ska sitta på dessa stolar.

- Stämman ska besluta om ett nytt reglemente för matchfixing, om hur idrotten ska arbeta mot och hantera fall av uppgjorda matcher.

- Flera idrotter har ansökt om medlemskap i RF. Mycket talar för att åtminstone cricket har en god chans. De som har ansökt är:

- Svenska Armborstunionen

- Svenska Bridgeförbundet

- Svenska Cheerleadingförbundet

- Svenska Cricketförbundet

- Svenska Islandshästförbundet


 

Läs mer om Riksidrottsmötet

Skribent: Mattias Olsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss