Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Framåt för fler i rörelse

2017-10-31 16:00

Med ett omfattande treårsavtal i grunden, där Svenska spel stöttar Riksidrottsförbundets arbete med utvecklingsresan en ny syn på träning och tävling, lyfter man nu fram projektet ”Framåt för fler i rörelse” i en gemensam kampanj för att belysa hälsoriskerna med en stillasittande livsstil.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2017 09:06

Om kampanjen

Svenska barn och vuxna rör på sig för lite. Det visar flera studier. Centrum för idrottsforskning*, har till exempel larmat om att två av tre barn inte når upp till världshälsoorganisationens (WHO) rekommendation om 60 minuter fysisk aktivitet per dag. Idrotten är givetvis en del i att förbättra detta därav är RF med som avsändare. Detta är också ett led i att visa att RF jobbar bredare med idrott där hälsa, rörelse och livslångt idrottande får större fokus i verksamheten.

Anna Fohlin, varumärkesansvarig för Svenska Spels modervarumärke om kampanjen:

-Vi hoppas kampanjen kan fungera som en väckarklocka. Vi rör oss alldeles för lite, vilket påverkar vår fysiska och psykiska hälsa negativt.

*Källa: CIF https://centrumforidrottsforskning.se/sv/regeringsuppdrag-uppfoljning-av-statens-idrottsstod/rapporter/de-aktiva-och-de-inaktiva-2016/

Kampanjen är planerad till 44-45 i följande kanaler:

TV:
TV4, Sjuan, TV12, MTG, TV3, TV6, TV8, TV10, MTV, Comedy Central, FOX, National Geographic och Discovery.

Sociala medier:
FB och Instagram.

Online video:
MTG Play, Aftonbladet, Woo.ad, YouTube, Smartclip.

Bio:
SF.

Samt radioreklam (endast Svenska spel avsändare)

Bakgrund och fakta om samarbetet

Svenska Spel vill stärka samarbetet med RF och de 66 specialförbund som Svenska Spel tidigare inte slutit sponsoravtal med. För att uppnå det tecknas inte traditionella sponsoravtal utan de ska bidra till utveckling av den strategiförändring som pågår inom idrotten. Inriktning på att motverka en stillasittande livsstil och få fler fysiskt aktiva genom hela livet väljs ut som område att arbeta gemensamt kring. Idrotten är ju givetvis en viktig del i att förändra denna livsstil och i satsningen vill vi driva på den utveckling som SF redan påbörjat i utvecklingsresan en ny syn på träning och tävling och använda deras kunskap och kreativitet, för att förändra sin verksamhet till att inkludera fler till att bli fysiskt aktiva och motiverade att träna hela livet i större utsträckning än idag.

Avtalet mellan RF och Svenska Spel löper över tre år och omfattar 111 miljoner kronor.

Framåtfonden som är en del av samarbetet som ska ge SF möjlighet att utveckla verksamheten i sina föreningar med egna koncept. Koncepten ska leda till att få fler människor i rörelse och att de får in rörelseförståelse i sina verksamheter. På så sätt kan fler barn, ungdomar, vuxna och äldre få den fysiska kompetens och motorik som krävs för att bli och fortsätta vara aktiva inom idrottsrörelsen hela livet. SF söker medel och en jury bestående av RF, Svenska Spel och forskare från Karolinska Institutet bedömer och behandlar ansökningarna.

Peter Mattsson, verksamhetsområdeschef Idrott, Riksidrottsförbundet, om samarbetet:

- Idrottsrörelsen är landets främsta leverantör av rörelse och fysisk aktivitet i en gemenskap inramad av idrottsföreningen. Denna behöver dock ständigt utvecklas och anpassas efter de förutsättningar och intressen som är mest aktuella. Via samarbetet med Svenska Spel får vi ytterligare medel och verktyg att stärka förbunds och föreningars viktiga arbete.

(RF och Svenska spel har även avtal och samverkan kring Gräsroten, Elitidrottsstipendiet och matchfixing.)

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss