Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Information angående Dataskyddsförordningen

2017-02-16 15:39

EU har beslutat om en ny förordning som innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter. Förordningen träder i kraft den 25 maj 2018 och kallas dataskyddsförordningen (DSF) eller GDPR (General Data Protection Regulation). DSF kommer att gälla direkt i alla EU:s medlemsländer och ersätter nationella regler och lagar, som t.ex. personuppgiftslagen (PUL) i Sverige.
  • Uppdaterad: 2017-02-16 15:41

Det nya regelverket kräver omfattande förberedelser av medlemsstaterna med anpassning av de nationella reglerna. För närvarande arbetar ett antal utredningar med att ta fram kompletterande svensk lagstiftning.

RF förbereder sig för DSF, förordningen kommer att gälla som lag i Sverige, vilket innebär att RF analyserar och följer de statliga utredningarna i syfte att tillvarata idrottsrörelsens intressen i stort. Idrottsrörelsens intressen inbegriper såväl, intressen av enkel, säker och effektiv administration, för att få mer tid för idrott, som skydd av den enskilda individens personuppgifter.

RF återkommer med mer information men vill ni redan nu läsa mer om DSF kan ni besöka Datainspektionens hemsida.

Skribent: Fredrik Larsson

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss