Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Visa var din idrott står! Gå med svensk idrott i Prideparaden.

2017-04-11 14:53

Att gå i Prideparaden är en manifestation för att din idrott välkomnar alla. Det är dessutom väldigt roligt att gå tillsammans med svensk idrott och väldigt många andra.
  • Uppdaterad: 2017-07-17 10:12

I år blir vi ännu fler som går med i svensk idrotts sektion. Tillsammans visar vi att svensk idrott tar ställning när vi går fram längs Stockholms gator inför hundratusentals åskådare.

Ta med och på utrustningen, föreningsflaggan, dina klubbkompisar, familj och vänner och anslut till Pridetåget den 5 augusti 2017. Visa gärna upp just er idrott i tåget. Stolta idrottare och "trix" brukar vara uppskattat bland övriga i tåget och åskådarna.

I svensk idrotts del av Prideparaden går personer från föreningar, förbund, förtroendevalda, anställda, aktiva, ledare, föräldrar, vänner osv. RF och SISU Idrottsutbildarna står för själva organiseringen. Ni står för det som just ni vill visa upp och den utrustning ni behöver. Självklart hjälps vi åt om det behövs!
 
Pridetåget i Stockholm – lördag den 5 augusti 2017

Svensk idrott samlas i Rålambshovsparken från 11.00. 
Vi kommer att dela ut armbindlar och flaggor till alla som vill bära det i paraden.
Vid 11.50 kommer vi att gå och ställa oss på vår plats i paraden. Själva paraden startar 13.00 (men det dröjer innan hela tåget är satt i rörelse).
Längst fram i tåget kommer vi gå med svensk idrotts banderoll och en lastbil med musikanläggning kommer att rulla med oss.

Paraden kommer att ta mellan 2-4 timmar att gå och avslutas vid Östermalms IP. Svensk idrotts del löses upp när vi är i mål vid Östermalms IP. Då väljer var och en själv vad en vill göra med resten av dagen. En brukar vara lite halvtrött och fylld med väldigt mycket energi och glädje när en gått i mål. Här finns en karta över paradvägen

OBS! Vi uppamnar alla att ta med vatten att dricka. Allra helst om det blir en solig dag.

Anmälan
Anmäl ditt förbund eller förening till This is a mailto link om ni vill gå tillsammans med svensk idrott. Kontaktperson hos RF och SISU Idrottsutbildarna är AnnaLena Moberg.

Läs mer om Stockholm Pride på deras officiella webbsida.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss