Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Gå med idrottsrörelsen i EuroPride 2018

2018-05-29 15:53

Riksidrottsförbundet välkomnar dig och din idrott att gå med den samlade idrottsrörelsen i EuroPrides prideparader i Stockholm 4 augusti och Göteborg 18 augusti. I år är Stockholm och Göteborg värdstäder för Europride, vilket innebär fler deltagare och större engagemang än ”vanliga” Pride-år.
  • Uppdaterad: 02 AUG 2018 14:46

Det är en fantastisk möjlighet och manifestation där din idrott, förening, förbund och idrottsrörelsen får chans att visa att vi är många och att vi är en öppen och inkluderande rörelse. Det ger dessutom väldigt mycket positiv energi att gå med i paraden tillsammans med hundratals andra inom idrotten.

Publikfriande är att ta på och med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och vara aktiv i paraden, liksom att ha regnbågsfärgad utrustning och dekoration. Ta med föreningsflaggan, kom själv eller 10, 40, 100 stycken; anställda, klubbkompisar, förtroendevalda, familj och vänner. Alla är välkomna.

Säg JA och gå med i årets parad.

Stockholm prideparad 4 augusti

Riksidrottsförbundet står för själva organiseringen och koordinerar idrottsrörelsens del i paraden. Ni står för det som just ni vill visa upp och den utrustning ni behöver. Självklart hjälps vi åt om det behövs. Vi har en ”egen” lastbil med musik som kommer att rulla först i vår sektion. Budskapet är ”Idrottsrörelsen gör Sverige starkare”. Regnbågsarmbindlar och flaggor till deltagarna delas ut på plats. Förra året var vi omkring 1 800 personer och 32 idrotter.

Prideparaden i Stockholm startar 13.00 längs med Norr Mälarstrand och tar omkring 2-4 timmar att gå. Samling för idrottsrörelsen ca 12.00.

RF och idrottsrörelsen har nr 136 i paraden. Här kan du läsa mer om paraden, paradvägen osv: http://www.stockholmpride.org/prideparade/

Kontakt för paraden i Stockholm
Flera förbund är redan på gång. När ditt förbund, idrott eller förening också har bestämt er för att delta eller har frågor om idrottsrörelsens deltagande i paraden, hör av er till: Åsa Bergström, RF och SISU Idrottsutbildarna på e-post: This is a mailto link eller tel: 08-699 61 13. 

Missa inte heller:
Seminariet: "En idrottsrörelse i regnbågens färger" i Pride House den 30 juli kl 16:00.

Sveriges Radios livepodd tisdag 31 juli kl 14.00: Idrottsrörelsen och hbtq- en kärlekshistoria?

West Pride prideparad, Göteborg 18 augusti

Västra götalands idrottsförbund står för själva organiseringen ock koordinerar idrottsrörelsens del i paraden. Ni står för det som just ni vill visa upp och den utrustning ni behöver. Självklart hjälps vi åt om det behövs. 

Paraden startar 15:30 från Isbanan på Heden.
För anmälda ekipage gäller samling 2 timmar innan start, dvs 13:30.  Läs mer här: http://westpride.se/boka-plats-i-europride-parade

Kontakt för paraden i Göteborg
Flera förbund är redan på gång. När ditt förbund, idrott eller förening också har bestämt er för att delta eller har frågor om idrottsrörelsens deltagande i paraden, hör av er till: Mathias Etéus på Västra Götalandsidrottsförbund på e-post This is a mailto link eller tel: 0709-265848

Missa inte heller seminariet: "en idrottsrörelse i regnbågens färger" (TBA) 

Idrottsrörelsens inkluderingsarbete:

Vill du veta eller lära dig mer om hur idrottsrörelsen och RF jobbar med inkludering kan du göra det här:

Short version about our work in english (pdf)

 

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss