Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrottsservice AB avlastar föreningar i Västerbotten

  • Uppdaterad: 2013-08-08 11:04

Den 1 juni 2011 startade Västerbottens Idrottsförbund en föreningspool med namnet Idrottsservice AB, Isab, för att möta en efterfrågan av tjänster som stödjer idrottsföreningar och förbund. Grundtanken är att föreningar och förbund ska få mer tid till att göra det ni kan bäst, er idrott.

Bakgrunden till denna föreningspool var att det fanns ett behov av att få administrativ tjänster utförda hos föreningarna i Umeå och Skellefteå, men också andra delar av Västerbotten.

En enkätundersökning visade att cirka 80 procent av de 50 tillfrågade föreningarna av blandad storlek var intresserade av att köpa tjänster. Administration och ekonomi var de mest efterfrågade tjänsterna men även hemsida och marknadsföring efterlystes.

Efter ett antal intervjuer med intresserade föreningar framkom även fördelen med att föreningspoolen skulle drivas av en neutral part för idrottsföreningarnas bästa istället för ett privat företag eller en större förening.

Mot denna bakgrund startade Västerbottens Idrottsförbund en föreningspool med namnet Idrottsservice AB. Ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegräsning för att säkerställa en non-profitgrund för föreningarna.

Vad kan ISAB göra för föreningarna?


Idrottsservice kan stödja föreningars och förbunds verksamhet genom att erbjuda administrativa och ekonomiska tjänster till bra pris. Vi kan även bistå med vissa tjänster av engångskaraktär som till exempel att upprätta medlemsregister i IdrottOnline.

Vi kan även erbjuda er nuvarande anställde att anställas i Idrottsservice AB och på så sätt lyfta bort ert arbetsgivaransvar och erbjuda individen en utvecklande arbetsplats med rätt kompetensutveckling och kollegor.

Er förening får mer service för samma pengar. Lönehantering, bokföring och hemsideservice är några av tjänsterna. Storleken på föreningen har ingen betydelse, vi kan hantera större som mindre föreningar och förbund.

Idag arbetar fyra personer med olika service till olika föreningar och vi blir fler och fler föreningar som vill använda idrottsservice.

Vad kostar det?

Idrottsservice debiterar idag efter föreningens behov och storlek. Om ni till exempel vill köpa bokföring, så kan ni välja om ni själva vill kontera eller att låta Idrottsservice AB sköta hela bokföringen. Det spelar ingen roll vilken bokföringsnivå föreningen väljer, vi räknar ändå ut ert pris ner till enskilt verifikat.

Det ger en rättvis prisbild och föreningen betalar för det den behöver till ett lågt pris. Vi gör därför en unik offert till varje förening som är intresserad.

Fakta: Vad är idrottsservice AB?

Idrottsservice AB är ett aktiebolag med visionen att bygga en stabil grund för idrottsrörelsens utveckling i Västerbotten genom non-profit verksamhet. Idrottsservice AB ägs till 100 procent av Västerbottens Idrottsförbund.

Målet för Idrottsservice AB är att ge er bästa möjliga service till lägsta möjliga pris. Vi arbetar med hög kvalitet och på ett miljömedvetet sätt, med full sekretess för varje förening och förbund.

Läs mer om Idrottsservice AB

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss