Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Miljö och klimat

Idrotten vill ta sitt ansvar för miljön och klimatet. Så långt det är möjligt vill vi anpassa vår verksamhet så att den inte påverkar miljön och klimatet negativt. Mellan idrotterna ser det olika ut men alla har ett ansvar för miljö- och klimatfrågorna utifrån sin idrottsverksamhet och karaktär, förenat med såväl rättigheter som skyldigheter.
  • Skapad: 12 JUN 2013 16:20

Riksidrottsförbundet arbetar med miljö och klimatfrågan och 2011 antogs Idrottens klimatpolicy (pdf) där fokus ligger på två områden som har stor betydelse ur klimatsynpunkt. Områdena är transporter och anläggningar.

Projektet Uthållig idrott samverka i riksidrottsförbundet med energimyndighet för att idrottsföreningar ska minska klimatpåverkan och spara energi. Över 100 idrottsföreningar deltar med syfte att minska föreningars energiförbrukning och göra idrottsresorna smartare och därigenom få mer pengar till idrott. Läs mer om projektet här. Och ta del av de goda exemplen.

Inom idrottslyftets anläggningsbidrag kan man söka pengar för energi och miljö projekt. Läs mer om bidraget här. Ta del av goda exempel som har fått stöd.

SISU Idrottsutbildarnas har idag utbildningsmaterial kring Klimatsmart förening och trafiksäkra och klimatsmarta transporter som stöd till föreningar.

Anläggnings- och idrottsmiljöpolitiskt program för Svensk idrott

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss