Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Om vårt arbete

Idrottsevenemang ger inte bara glädje och en möjlighet för många människor att träffas för att njuta av idrott. Med rätt förberedelse blir det en bra affär för näringslivet, samhället och självklart för föreningslivet.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2018 11:16

Idrottsevenemang är bra för Sveriges ekonomi. De skapar intäkter både för det privata näringslivet – framför allt hotell, restaurang och handel – och till statskassan. De turistekonomiska effekterna har under tid ökat kring evenemangen och de traditionella idrottstävlingarna har blivit alltmer komplexa och kräver mer av arrangören.

Riksidrottsförbundet (RF), specialförbunden, distriktsförbunden och landets alla idrottsföreningar gör stora insatser för samhället. I samverkan med destinationer och besöksnäring tar vi nu ansats i att vässa idrottsevenemangen. Nu är det dags att hitta formerna för att öka samarbetet, kunskapsdelningen och med det förändringstakten. Med gemensamma regler och en samsyn kring hur framgång genom hållbarhet ser ut, har vi möjlighet att samarbeta och skapa förutsättningar för mer och flera hållbara evenemang. 

Vi erbjuder ekonomiskt stöd för förstudie och bid, utbildningar i samarbete med SISU idrottsutbildarna, verktyg för att underlätta evenemangsarbetet samt ett antal olika mötesplatser för SF, DF och destinationer.Vi hjälper till med att skapa mer hållbara idrottsevenemang ur ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv!

Det här kan Riksidrottsförbundet hjälpa till med:

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Internationella evenemang

På de här sidorna kan du hitta verktyg, utbildning och inspiration när du ska söka eller anordna ett evenemang.

Evenemangskalender

Varje år arrangerar specialidrottsförbunden runt 40-50 evenemang i form av VM-, EM- och världscup tävlingar runt om i Sverige.

Evenemangskalender 2017-2023

Evenemang 2016

Evenemang 2015

Evenemang 2014

Evenemang 2013

Evenemang 2009-2012

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss