Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Borås höjer kompetensen

2018-02-19 15:10

Västra Götalands DF/SISU i samarbete med Borås TME har genomfört en lokal utbildningsdag av prognosverktyget Event Impact calculator. Verktyget ger ett stöd i arbetet med att avgöra om man vill ta hem ett evenemang eller inte. Så här säger Frida Arvidsson, projektledare på Borås TME.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2018 14:15

”Vi har under framförallt 2016/2017 utvecklat vårt arbete i värdering av evenemang och vad de ger eller potentiellt skulle kunna ge destinationen tillbaka. Kortfattat har vi mätt arbetstid och rent ekonomiska kostnader samt utvärderat turistekonomiska effekter, medieuppmärksamhet och ställt våra utgifter för evenemanget i relation till vad vi kunnat mäta att det faktiskt gav oss. Detta har gett oss ett underlag för varje evenemang som diskussionsunderlag i kommande satsningar, både vad gäller återkommande och enskilda evenemang.” 

”Med vår utbildningsdag önskar vi nu tillsammans med Fritid- och folkhälsoförvaltningen samt SISU, hitta ett gemensam arbetssätt på hur vi värderar våra idrottsevenemang. Det mest intressanta tycker vi är de sociala värden som verktyget tar upp och som vi önskar titta närmare på under 2018 och fundera på hur vi kan implementera det i vårt eget arbete. Det mest självklara användningsområdet för verktyget är att lägga en prognos på de bids/ansökningar vi potentiellt bör ge oss in i, och framförallt de vi inte bör arbeta vidare med, är något som vi också kommer att titta närmare på avslutar Frida."

Är ditt distriktsförbund och din destination intresserad av att genomföra en lokal utbildningsdag; maila Leif Johansson

 

Skribent: Leif Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss