Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Student-VM i Triathlon, Kalmar 2018 - ett vinnande evenemang

2017-12-17 20:42

I hotellets konferensrum småpratar flera personer från olika organisationer över en kopp kaffe. Några har träffats tidigare, några ses för första gången. Klockan slår 11 och Cecilia Olsson från Svenska Akademiska Idrottsförbundet (SAIF) hälsar alla välkomna till utbildningsdagen ”Vinnande evenemang” som arrangeras av RF/SISU i samarbete med SAIF.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2018 14:15

Här samlas duktiga och erfarna personer från idrottens organisationer, Kalmar stad och två universitet under en heldag, nio månader innan staden återigen kan stoltsera med att arrangera ännu ett internationellt idrottsevenemang. Denna gång Student-VM i triathlon som avgörs, på numer klassisk triathlonmark, mitt i city den 31 augusti till 2 september. Det ligger en härlig förväntan i luften inför dagen och kommande triathlontävling i världsklass.

Johan Göransson, projektledare för idrottsturism på Destination Kalmar, inleder med att lägga grunden för fortsatta dagen genom sin presentation av Kalmar och förutsättningarna för evenemanget . Med diskussioner och samtal kring grundläggande begrepp som evenemangsidé, värdegrund, roller med mera, lotsas gruppen genom dagen för att sätta en gemensam plattform för evenemanget. Efter genomförd dag med återkoppling från deltagarna, visar processen tydligt nyttan av att träffas tidigt i arbetet för att peka ut en gemensam färdriktning mot det stora evenemanget.

Lika viktigt som evenemangskunskapen är tiden att lära känna varandra, både som personer och organisationer.

- Nu börjar arbetet på riktigt för oss alla att tillsammans skapa en fest för de aktiva och alla åskådare med Student-VM i Triathlon, mitt i centrala Kalmar 2018, avslutar Cecilia.

Läs mer om Vinnande evenemang som kan bli er perfekta start på evenemanget.

Skribent: Leif Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss