Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Foto: GEPA pictures/ Ch. Kelemen

Utbildningar som ger hållbara idrottsevenemang

Kunskap är grunden för att genomföra hållbara idrottsevenemang. Från ansökningsförfarandet till ett positivt ekonomiskt resultat. Riksidrottsförbundet har tillsammans med SISU Idrottsutbildarna utformat utbildningar som ger dig en grund att stå på inför ditt internationella idrottsevenemang.
 • Uppdaterad: 13 JUN 2018 11:34

Utbildningar:

 • NYHET - Evenemangsutbildningsmaterial
  Att genomföra ett evenemang i föreningen kan ge många positiva effekter. För att lyckas bygga upp, genomföra och ta hand om evenemangets positiva effekter, krävs det allt som oftast ett strukturerat arbetssät och ett samarbete med många personer delaktiga. Nu har SISU Idrottsböcker producerat en handledning i ett innehållsrikt häfte och kopplat till det, en webbsida med verktyg och fakta som ska ge er ett bra stöd i arbetet. Läs mer om materialet här som lanserades den 12 juni 2018. 

 

 • Prognosverktyg – Event Impact calculator
  För att underlätta arbetet för SF och destination inför att beräkna evenemangets effekter har RF tillsammans med Göteborg & Co tagit fram ett webbaserat prognosverktyg: Event impact calcuator.
  Verktyget är uppbyggt med ett antal frågor utifrån ekonomiska, sociala och miljömässiga parametrar. Det är ett dialog- och samtalsverktyg utifrån ett antal basfrågor som kan ge arrangören en tydligare bild av evenemangets effekter innan ni bestämmer för att vinna hem det.

  Fram till 2019 har vi utbildat över 300 personer från destinationer, SF och DF. Ett stort antal regionala och lokala utbildningar genomfördes under 2018 och fler har anmält intresse för 2019.
  Vi erbjuder nu möjligheten att arrangera regionala/lokala utbildningar i samverkan med distriktsidrottsförbunden för er som är intresserade. Kontakta Leif Johansson för mer information om utbildningarna. 

 

 • Vinnande evenemang
  Vi erbjuder er en skräddarsydd utbildning för ert evenemang. Utbildningen riktar sig till de SF som har vunnit hem ett internationellt idrottsevenemang. Utbildning är perfekt för er styrgrupp/projektgrupp och ger en utmärkt start i arbetet mot genomförandet. Utbildningsdagen är kostnadsfri för SF. Här kan du läsa om innehållet i utbildningen. 


 • Värdskapsutbildning – SISU Idrottsutbildarna
  Många idrottsevenemang bygger på fantastiskta insatser av volontärer. Det ideella arbete som utförs av hängivna volontärer, avgör ofta hur besökaren upplever evenemanget. Ett bra värdskap ger alla inblandade en postivit känsla.

  SISU Idrottsböcker har producerat en webbaserad utbildning för målgrupp föreningens och evenemangens volontärer. Utbildningen bygger på ett antal filmer kring viktiga arbetsområden i evenemangsarbetet och ger er ett verktyg som utbildar volontärerna inför ert kommande evenemang. Centrum för idrottsevenemang subventionerar hela licensavgiften och även de kostnader som uppkommer för att anpassa utbildningen med eget material för arbetet med era internationella idrottsevenemang.

  Läs mer om utbildningen här och titta gärna på trailern på första sidan: SISU Värdskapsutbildning

   

 

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss