Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Prognosverktyget – Event impact calculator

För att underlätta arbetet för SF och destination inför att beräkna evenemangets effekter har RF tillsammans med Göteborg & Co tagit fram ett webbaserat prognosverktyg: Event impact calcuator. 
  • Uppdaterad: 2018-01-12 09:13

Verktyget är uppbyggt med ett antal frågor utifrån ekonomiska, sociala och miljömässiga parametrar. Det är ett dialog- och samtalsverktyg utifrån ett antal basfrågor som kan ge arrangören en tydligare bild av evenemangets effekter innan ni bestämmer för att vinna hem det.

För att få tillgång till verktyget måste du gå en utbildning som ger dig bakgrund och förståelse för verktyget. efter genomförd utbildning får du kostnadsfri tillgång till det. Under 2017 har vi utbildat över 200 personer från SF, distriktsidrottsförbund (DF) och destinationer från hela Sverige.

Idel positiva röster så här långt och nu har vi ett gemensamt verktyg att ta oss vidare med i det viktiga arbetet innan du avgör om möjligheten i att anordna ditt evenemang eller inte.
Vi erbjuder kontinuerligt centrala utbildningar och regionala/lokala utbildningar för SF och destination i samverkan med DF/SISU.

Välkommen till vår nästa utbildningsdag. Info och anmälan här: Utbildning 13 mars 2018

För: SF och destination.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss