Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Prognosverktyget – Event impact calculator

För att underlätta arbetet för SF och destination inför att beräkna evenemangets effekter har RF tillsammans med Göteborg & Co tagit fram ett webbaserat prognosverktyg: Event impact calcuator. 
  • Uppdaterad: 30 MAR 2018 08:22

Verktyget är uppbyggt med ett antal frågor utifrån ekonomiska, sociala och miljömässiga parametrar. Det är ett dialog- och samtalsverktyg utifrån ett antal basfrågor som kan ge arrangören en tydligare bild av evenemangets effekter innan ni bestämmer för att vinna hem det. Vi har fått ett positivt bemötande så här långt och nu har vi ett gemensamt verktyg att ta oss vidare med i det viktiga arbetet innan ni avgör om möjligheten i att anordna ert evenemang eller inte.

För att få tillgång till verktyget måste du gå en utbildning som ger dig bakgrund och förståelse för verktyget. efter genomförd utbildning får du kostnadsfri tillgång till det. Under 2017 har vi utbildat närmare 300 personer från SF, distriktsidrottsförbund (DF) och destinationer från hela Sverige. Flera svenska destinationer använder verktyget för att prognostisera alla sina evenemang.

Utbildningserbjudande 2018/2019

Den 4 december 2018 kommer vi att arrangera en central utbildning i Idrottens hus i Stockholm. Inbjudan  riktar sig till målgrupperna SF, DF och destinationer. Läs mer här: Utbildning prognosvertyget

Vi erbjuder dessutom regionala/lokala utbildningar för SF och destination i samverkan med DF/SISU. Piteå. Malmö, Borås och även Småland och Halland har genomfört utbildningar under 2018.  Vill du veta mer om lokal och regional utbildning, hör av dig till This is a mailto link

 

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss