Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Prognosverktyget – Event impact calculator

För att underlätta arbetet för SF och destination inför att beräkna evenemangets effekter har RF tillsammans med Göteborg & Co tagit fram ett webbaserat prognosverktyg: Event Impact Calcuator. 
  • Uppdaterad: 30 MAR 2018 08:22

Verktyget är uppbyggt med ett antal frågor utifrån ekonomiska, sociala och miljömässiga parametrar. Det är ett dialog- och samtalsverktyg utifrån ett antal basfrågor som kan ge arrangören en tydligare bild av evenemangets effekter innan ni bestämmer för att vinna hem det. Vi har fått ett positivt bemötande så här långt och nu har vi ett gemensamt verktyg att ta oss vidare med i det viktiga arbetet innan ni avgör om möjligheten i att anordna ert evenemang eller inte.

Under våren 2019 kommer vi att uppdatera och justera innehållet efter att vi har pratat med de som frekvent använder verktyget. 

 

Utbildning
För att få tillgång till verktyget måste du gå en utbildning som ger dig bakgrund och förståelse för verktyget. efter genomförd utbildning får du kostnadsfri tillgång till det. Över 300 personer från SF, distriktsidrottsförbund (DF) och destinationer från hela Sverige har utbildats. Flera svenska destinationer använder verktyget för att prognostisera alla sina evenemang.

Erbjudande om lokal eller regional utbildning 2019

Vi erbjuder i samarbete med distriktsidrottsförbunden, regionala/lokala utbildningar idrott och destination i samverkan. Under 2018 har vi utbildat ytterligare tre utbildare av verktyget, Det är Stefan Svensson, Skåneidrotten, Lena Granlund, ÖLIF och Per Gysenius, Västerbottens Idrottsförbund som kommer att leda de regionala och lokala utbildningarna. 
Vill du veta mer om utbildningarna, kontakta: Leif.Johansson 

 

 

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss