Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Pilotprojekt

I arbetet med internationella idrottsevenemang erbjuder Centrum för idrottsevenemang (CIE) en möjlighet för SF att ansöka om ekonomiskt stöd för s k Pilotprojekt.
  • Uppdaterad: 2017-11-06 11:02

Projektet ska vara en naturlig del i evenemangsarbetet och för att erhålla stöd måste aktiviteten kunna spridas till nytta för flera SF. Det ska gälla nya  arbetsformer som tidigare inte dokumenterats i CIE.

I samråd med CIE och SF ser vi över möjligheten att starta ett pilotprojekt i arbetet med ert internationella idrottsevenemang. Vill du veta mer, kontakta This is a mailto link

Följande pilotprojekt har genomförts:

Svenska Skidförbundet och Sv. Skidskytteförbundet
Evenemangskompassen har testats under World Cup skidskytte i Östersund och vid World Cup tävlingen Alpint i Åre, december 2015. Evenemangskompassen är ett verktyg för arrangörer av evenemang. Här kan du läsa mer om det: http://www.miun.se/etour/etour---forskning/projekt/eventkompassen

Svenska Akademiska Idrottsförbundet
Under 2013 initierade SAIF en intern nationell utbildning i arbetet med evenemang. Ubtildningen utfördes av SISU och med CIE som medaktör i samband med SM-veckan i Falun. Efter två genomförande utbildningar i SAIF:s regi, blev det startskottet till den öppna utbildning som SISU Idrottsutbidarna skapat och som genomfördes första gången hösten 2015 med lapp på luckan. Även utbildningen i mars 2016 blev fullsatt flera veckor innan anmälningstiden gått ut. Nästa utbildning genomförs den 15-16 november.

Svenska Orienteringsförbundet
Under EM i Falun 2012 testades en ny teknik för att öka möjligheten för TV-sändningar ute på banan. Det testet genomfördes med syfte att dels prova ny teknik för idrotter som saknar åskådare på arenan och var även en del i ansökan om VM 2016 som man vann hem och arrangerar i Bohuslän.

Svenska Fotbollförbundet
Svenska Fotbollförbundet initierade en utvärdering för att se på effekterna av hur ett internationellt idrottsevenemang under UEFA dam EM 2013, påverkar människor och organisationer kring arbetet med evenemanget. Utvärderingen startade under år 2011 och har genomförts av Johan Quist, forskare på Karlstad Universitet och Centrum för tjänsteforskning. Läs mer om utvärderingen  som du hittar i vår Evenemangsbank i Evenemangsguiden under namn "UEFA EM dam 2013 "Berättelser från ett mästerskap" .

Svenska Skidförbundet
Beyond Skiing blev ett starkt varumärke inför Skid VM i Falun 2015. Idag är över 400 lokala samarbetspartners delaktiga i verksamheten. I Evenemangsguidens rubrikområde Kommunikation och media kan du läsa om deras arbete i sociala medier. 

Svenska Badmintonförbundet
I samband med EM i Karlskrona 2012 genomfördes ett lokalt sponsorarbete med syfte att skapa en mässa för att stärka evenemanget lokalt.

Skribent: Mattias Olsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss