Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Volontärverktyget

I volontärverktyget finns en mall för volontärsrekrytering som du enkelt kan anpassa för ditt evenemang. Ansökningsformuläret kan publiceras på er webb och mailas ut i andra kanaler. Alla svar samlas i verktygets databas som har funktioner för att arbeta med urval av och kommunikation med lämpliga kandidater via e-mail och sms.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2017 15:07

Alla som ansöker om att bli volontär i ett evenemang får också frågan om de vill finnas med i RF:s nationella volontärdatabas och få förfrågningar från andra evenemang. På så vis bygger vi en gemensam bas av volontärer i hela landet som kan tillfrågas vid nya evenemang. Idag är 3 500 personer på olika platser i Sverige medlemmar i RF volontärbank

För tillfället används volontärverktyget inför kommande evenemang av Sv. Skidförbundet, Alpina VM 2019, Svenska Skidskytteförbundet inför VM 2019 och U19 EM friidrott 2019.

Volontärverktyget är kostnadsfritt för alla specialidrottsförbunds internationella evenemang och inkluderar en introduktion och utbildning för användaren. Verktyget är framtaget i samarbete med Svenska Fotbollförbundet inför EM 2013 och Svenska Skidförbundet inför skid-VM i Falun 2015. 

För: SF och destinationer

For mer information kontakta

Leif Johansson, ansvarig för Centrum för idrottsevenemang på Riksidrottsförbundet

This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss