Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Certifieringar och verktyg

En rad olika system för att förenkla, bevisa och kvalitetssäkra arbetet finns att tillgå på den svenska marknaden och många arrangörer har fått kraft i sitt hållbarhetsarbete med hjälp av dessa.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2018 11:24

När och vilket sätt man väljer måste avgöras av arrangören. För att underlätta arbetet för er presenterar vi ett antal certifieringar och ledningssystem som hjälper dig till mer hållbara evenemang

ISO 20121 Denna standard som styr ledning av hållbarhetsarbete har sitt ursprung i den brittiska standarden BS 9801 som användes för att leda hållbarhetsarbetet vid Londonolympiaden 2012.
Miljödiplomerat Event Svensk Miljöbas har en metod för miljödiplomering av event.
Miljömärkt Event Miljömärkningen Miljömärkt Event syftar till att ge arrangörer av event en tydlig struktur i sitt miljöarbete och kan användas till såväl stora festivaler som små konferenser.
Naturens Bästa Ett sak- och resultatinriktat märkningssystem med det uttalade syftet att höja kvaliteten på, och öka volymen av, svensk ekoturism.
Swedish Welcome En certifiering för boenden och upplevelser riktat mot gäster.
> Guide för hållbara evenemang Visit Stockholm har tagit fram en guide för att du som evenemangsarrangör ska lättare orientera dig kringhållbarhetsfrågan.   
> Hållbart evenemang  Ett certifieringsverktyg som gör det enkelt för dig att hitta rätt i arbetet med hållbarhet.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss