Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Baltiskt samarbete kring hållbara idrottsevenemang


RF öppnar spännande samarbete med de baltiska ländernaProjektet BalticRECoord är ett initiativ till samarbete kring hållbara idrottsevenemang mellan Riksidrottsförbundet, Lettlands och Litauens idrottsförbund samt Estlands olympiska kommitté. Svenska institutet finansierar projektet som sträcker sig från september 2018 fram till årsskiftet 2019/2020. Målet med projektet är att bygga en plattform för kunskapsutbyte, nätverksbyggande men också att undersöka förutsättningarna för att genomföra gemensamma bids mellan länderna.

Projektet BalticRECoord kommer att erbjuda tre stycken webinarier och tre workshops i syfte att öka och dela kunskap kring hållbara idrottsevenemang:

Webinar:

  • ”Vad innebär hållbarhet - den teoretiska grunden för hållbarhet”, finns tillgänglig här
  • ”Hållbara idrottsevenemang i praktiken”, finns tillgängligt här  
  • ”Hållbara bids”: Hösten 2019, anmälningslänk publiceras här framöver


Webinarierna är öppna för alla och samtliga webinarier kommer att finnas tillgängliga via denna sida efter det att de ägt rum. Inbjudan kommer att skickas ut till SF, DF, destinationer samt finnas publiceras här. Alla som är intresserade av att delta har möjlighet att anmäla intresse för att delta.


Workshops 

  • ”Definiera hållbara evenemang”, Tallinn 30 november 2018
  • ”Hållbara idrottsevenemang i praktiken”, våren 2019
  • ”Implementera verktyg och internationella bids”. Hösten 2019


De tre workshops som vi bjuder in till ger en möjlighet att praktiskt arbeta med frågor kopplade till hållbara evenemang: Sverige har tillgång till fyra platser för de workshops som genomförs i något av deltagande länder.  Om du är intresserad av att delta går det bra att anmäla intresse till RF:s projektledare Charlotte Sundvall.

Inom ramen för projektet kommer bland annat Riksidrottsförbundets 46 aspekter av hållbarhet översättas till engelska och en gemensam definition av hållbarhet att tas fram.

För frågor eller för att anmäla intresse att delta i arbetet, vänligen kontakta Charlotte Sundvall som är RF:s projektledare This is a mailto link eller 070 528 01 27

 

Uppdaterad: 14 NOV 2018 11:55 Skribent: Charlotte Sundvall
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss