Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Mötesplatser

Här kan du läsa om de mötesplatser och träffar som vi anordnar för att du ska kunna knyta kontakter och utbyta erfarenheter med andra som jobbar med idrottsevenemang.
  • Uppdaterad: 2018-06-04 08:55

Mötesplats idrott och destination

Mötesplatsen är en årlig återkommande träff mellan specialidrottsförbund (SF), distriktsidrottsförbund (DF) och destinationer som genomfördes första gången i Uppsala 2013. Syftet med de två dagarna är att skapa kontakter,kompetens,  nya samarbeten och ökad samverkan i arbetet med evenemang.

Det blev nytt deltagarrekord i Umeå med 108 deltagare anmälda från totalt 26 SF, 12 DF och 33 destinationer. 

2017 fick för första gången samtliga 24 deltagande SF presentera sin verksamhet under 3 minuter för övriga deltagare. Det blev en mycket uppskattad övning där alla SF var fantastiskt bra förberedda. Efter den aktiviteten var det dags att gå ut i fria möten för att träffa destination och DF i armkrok. På mötesplatsen skapas många nya samarbeten och diskussioner som skapar förutsättningar för allt från nationella och internationella idrottsevenemang till ordinarie idrottsverksamhet och arenafrågor i SF.

2018 kommer vi att genomföra Mötesplats idrott och destination i Visby den 16-17 oktober. Inbjudan har skickats ut till samtliga SF samt deltagande destinationer under de två senaste åren. Dessutom kommer vi att  att marknadsföra mötesplatsen för flera destinationer via distrikstidrottsförbunden. 
Väl mött i Visby på en av årets viktigaste mötesplatsen för idrottsevenemang.

Bakom kulisserna

En gång om året inbjuder CIE samtliga 71 SF till att ta del av ett internationellt idrottsevenemang på plats och ställe. Vi får chansen att gå in bakom kulisserna på ett evenemang tillsammans med arrangören. Där får vi möjlighet att ta del av evenemanget under genomförandet. 2018 kommer vi att bjuda in till de alpina finalerna i World Cup. Den 14-15 mars får vi ta det av arbetet på plats i Åre där vi kommer att få ta del av pågående finaler och arbetet inför VM 2019. Ett mycket spännande program utlovas. Inbjudan skickas till samtliga SF i januari månad 2018 där vi erbjuder totalt 20 platser till aktiviteten. Håll ögonen öppna för inbjudan. Platserna brukar gå åt fort.
Läs mer om World Cup tävlingarna i Åre.

Här kan du som representant för SF ta del av mer information och anmäla dig. Sista anmälningsdatum är 31 januari 2018. Först till kvarn gäller....

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss