Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Mötesplatser

Här kan du läsa om de mötesplatser och träffar som vi anordnar för att du ska kunna knyta kontakter och utbyta erfarenheter med andra som jobbar med idrottsevenemang.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2018 08:55

Mötesplats idrott och destination i Östersund 16-17 oktober

Välkommen till Östersund den 16-17 oktober till Mötesplats Idrott och destination 2019.

Östersund genomför i februari och mars två stora VM, alpint och skidskytte och har ett spännande arbete tillsammans med besöksnäringen i Jämtland/Härjedalen.   

Mötesplatsen är en årlig återkommande träff mellan specialidrottsförbund (SF), distriktsidrottsförbund (DF) och destinationer som genomfördes första gången i Uppsala 2013. Syftet med de två dagarna är att skapa samarbeten utveckla kompetens i syfte att stärka Sverige som evenemangsland. 

Den första dagen ägnas åt korta möten mellan idrott och destination där många nya evenemangsamarbeten initieras. Här får du möjlighet att träffa ett stort antal av de som kan frågan och det är tydligt att nivån på samtalen har utvecklats med åren.  

Referensgruppen för Centrum för idrottsevenemang ansvasrar för innehållet i programmet där inbjudan skickas ut i maj månad till målgrupperna SF, DF och destination. Rekryteringen av deltagande destinationer sköts dels genom utskick till de som tidigare deltagit och dels via DF som har möjlighet att uppvakta och rekrytera destinationerna lokalt.

Varmt välkommen till en mötesplats som gör skillnad.

Mötesplatsen 2018 i Visby.

I oktober 2018 genomfördes Mötesplatsen i Visby under två soldränkta dagar på Wisby Strand konferens där över 100 deltagare från hela Sverige var på plats. 

Under första dagen presenterade samtliga 25 deltagande SF sin verksamhet under 3 minuter inför hungrigt inlyssnande destinationer, DF och SF. Det blev återigen en mycket uppskattad övning där alla SF var fantastiskt bra förberedda och många väldigt tydliga med sitt budskap. Variationen på presentationerna är stor där allt från Sv. Orienteringsförbundets information om breddprojekett "hitta ut" till Sv. Golfförbundets presentation om sin totala verksamhet och tydlig information om vilka evenemang de vill samarbeta kring, intresserade lyssnarna. 

Efter att samtliga 25 deltagande SF presenterat sin verksamhet och sitt evenemangsarbete under vardera 3 minuter, genomfördes fria möten där SF träffar destination och DF för att skapa nya samarbeten. Kvällen avslutas med en gemensam aktivitet med efterföljande middag.

Andra dagen inleddes med ett antal frivilliga morgonaktiviteter och efter frukost fick deltagarna ta del av flera föreläsningar: 

  • EM i Ridsport i Göteborg 2017, lärdomar och konsekvenser från det,
  • O-ringen, utvecklingsresan och tankar inför framtiden,
  • Sv. Konståkningsförbundet och Stockholms stads resa med tre stora internationella idrottsevenemang i en strategisk långsiktig planering,
  • Upplevelseinstitutet om mätning av evenemang och vad vi kan förvänta oss av evenemangen i framtiden, 
  • Medeltidsveckan - ett av många stora evenemang som lockar besökare till Gotland.

Bakom kulisserna

En gång om året inbjuder CIE samtliga 71 SF till att ta del av ett internationellt idrottsevenemang på plats och ställe. Vi får chansen att gå in bakom kulisserna på ett evenemang tillsammans med arrangören och följa pågående arbete under genomförandet. Vi återkommer med inbjudan under våren till Bakom kulisserna och ett nytt evenemang 2019. 

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss