Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Mötesplatser

Här kan du läsa om de mötesplatser och träffar som vi anordnar för att du ska kunna knyta kontakter och utbyta erfarenheter med andra som jobbar med idrottsevenemang.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2018 08:55

Bakom kulisserna på Student-EM i Rodd, 
Jönköping 5-6 september

En gång om året inbjuder CIE samtliga specialidrottsförbund (SF) till att ta del av ett internationellt idrottsevenemang på plats och ställe. Vi får chansen att gå in bakom kulisserna på ett evenemang tillsammans med arrangören och följa pågående arbete under genomförandet. Här kommer du få ta del av hur organisationen och staden arbetet med evenemanget och följa arbetet på plats med att se hur organisationen fungerar under tävlingarna. Dessutom kommer vi ha tid att utbyta erfarenheter mellan deltagarna i gruppen under de två dagarna. Det kommer att bli ett alldeles extra evenemang på en underbart vacker roddstadion mitt i Jönköping.

Den 5-6 september 2019 går resan till Jönköping för Student EM i Rodd med Sveriges Akademiska Idrottsförbund, Sv. Roddförbundet och Destination Jönköping som arrangörer. 

Varmt välkommen att anmäla dig här:  http://www.trippus.net/bakomkulisserna2019 

Mötesplats idrott och destination i Östersund 16-17 oktober

För sjunde året i rad bjuder vi in Specialidrottsförbund (SF), Distriktsidrottsförbund (DF) och destinationer till ett två dagar med möten och föreläsningar inom olika kompetensområden. Syftet med de två dagarna är att skapa nya samarbeten, dela erfarenheter och utveckla kompetens i syfte att stärka Sverige som evenemangsland. 

Den första dagen ägnas åt korta möten, s k speed-dating, mellan idrott och destination där chansen till nya samarbeten är stor. Här är det lika intressant för många destinationer att diskutera kring nationella idrottsevenemang som internationella. Kvällen avslutar vi tillsammans med gemensam aktivitet och middag.

Dag två handlar det om kunskapspåfyllning på olika sätt. Referensgruppen för Centrum för idrottsevenemang ansvarar för innehållet i programmet för dag 2 och där variear vi från år till år vad gäller innehåll. Fullständigt program brukar vara klart i mitten av september. 

Inbjudan skickas ut i juni månad till målgrupperna SF, DF och destination. Ni anmäler er via utsänd länk där all information finns samlad. Rekryteringen av deltagande destinationer sköts dels genom utskick till de som tidigare deltagit och dels via DF som har möjlighet att uppvakta och rekrytera destinationerna lokalt. 

Varmt välkommen till en mötesplats som gör skillnad.
Passa på att skapa nya kontaker och nätverk för framtiden.

Mötesplatsen 2018 i Visby.

I oktober 2018 genomfördes Mötesplatsen i Visby under två soldränkta dagar på Wisby Strand konferens där över 100 deltagare från hela Sverige var på plats. 

Under första dagen presenterade samtliga 25 deltagande SF sitt förbund och sin evenemangsverksamhet under 3 minuter inför hungrigt inlyssnande representanter från över 30 destinationer.
Det blev återigen en mycket uppskattad övning där alla SF var fantastiskt bra förberedda och många väldigt tydliga med sitt budskap. Variationen på presentationerna är stor där allt från Sv. Orienteringsförbundets information om breddprojekett "hitta ut" till Sv. Golfförbundets presentation om sin totala verksamhet och tydlig information om vilka evenemang de vill samarbeta kring, intresserade lyssnarna. 

Efter de 25 presentationerna gick samtliga SF till sina respektive bord där sedan destination och DF tillsammans uppsökte de SF de var intresserade av att skapa samarbeten tillsammans med. Kvällen avslutades med en gemensam aktivitet med efterföljande middag.

Andra dagen inleddes med ett antal frivilliga morgonaktiviteter och efter frukost fick deltagarna ta del av flera föreläsningar: 

  • EM i Ridsport i Göteborg 2017, lärdomar och konsekvenser från det,
  • O-ringen, utvecklingsresan och tankar inför framtiden,
  • Sv. Konståkningsförbundet och Stockholms stads resa med tre stora internationella idrottsevenemang i en strategisk långsiktig planering,
  • Upplevelseinstitutet om mätning av evenemang och vad vi kan förvänta oss av evenemangen i framtiden, 
  • Medeltidsveckan - ett av många stora evenemang som lockar besökare till Gotland.


Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss