Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Mötesplatser

Här kan du läsa om de mötesplatser och träffar som vi anordnar för att du ska kunna knyta kontakter och utbyta erfarenheter med andra som jobbar med idrottsevenemang.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2018 08:55

Mötesplats idrott och destination

Mötesplatsen är en årlig återkommande träff mellan specialidrottsförbund (SF), distriktsidrottsförbund (DF) och destinationer som genomfördes första gången i Uppsala 2013. Syftet med de två dagarna är att skapa kontakter, kompetens, samverkan och nya samarbeten i arbetet med idrottsevenemang.

I oktober 2018 genomfördes Mötesplatsen i Visby under två soldränkta dagar på Wisby Strand konferens där över 100 deltagare från hela Sverige var på plats. 

Under första dagen presenterade samtliga 25 deltagande SF sin verksamhet under 3 minuter inför hungrigt inlyssnande destinationer, DF och SF. Det blev återigen en mycket uppskattad övning där alla SF var fantastiskt bra förberedda och många väldigt tydliga med sitt budskap. Variationen på presentationerna är stor där allt från Sv. Orienteringsförbundets information om breddprojekett "hitta ut" till Sv. Golfförbundets presentation om sin totala verksamhet och tydlig information om vilka evenemang de vill samarbeta kring, intresserade lyssnarna. 

Efter den aktiviteten var det dags att gå ut i fria möten där SF träffar destination och DF i armkrok under ett par timmar. På mötesplatsen skapas många nya samarbetenkring nationella och internationella idrottsevenemang men lika ofta diskuteras även möjligheterna att utveckla ordinarie idrottsverksamhet och där arenan är en mycket viktig fråga för specialförbunden.

Under andra dagen fick deltagarna ta del av flera intressanta föreläsningar: 

  • EM i Ridsport i Göteborg 2017, lärdomar och konsekvenser från det,
  • O-ringen, utvecklingsresan och tankar inför framtiden,
  • Sv. Konståkningsförbundet och Stockholms stads resa med tre stora internationella idrottsevenemang i en strategisk långsiktig planering,
  • Upplevelseinstitutet om mätning av evenemang och vad vi kan förvänta oss av evenemangen i framtiden, 
  • Medeltidsveckan - ett av många stora evenemang som lockar besökare till Gotland.

I oktober 2019 kommer vi ännu en gång att genomföra Mötesplats Idrott och destination någonstans i Sverige. Inbjudan  skickas som vanligt ut i maj månad till målgrupperna SF, DF och destination och där DF har möjlighet att uppvakta och rekrytera destinationerna lokalt. 

Välkomna 2019 till en av årets viktigaste mötesplatser för arbetet med idrottsevenemang.

Bakom kulisserna

En gång om året inbjuder CIE samtliga 71 SF till att ta del av ett internationellt idrottsevenemang på plats och ställe. Vi får chansen att gå in bakom kulisserna på ett evenemang tillsammans med arrangören. Där får vi möjlighet att ta del av evenemanget under genomförandet. 2018 kommer vi att bjuda in till de alpina finalerna i World Cup. Den 14-15 mars får vi ta det av arbetet på plats i Åre där vi kommer att få ta del av pågående finaler och arbetet inför VM 2019. Ett mycket spännande program utlovas. Inbjudan skickas till samtliga SF i januari månad 2018 där vi erbjuder totalt 20 platser till aktiviteten. Håll ögonen öppna för inbjudan. Platserna brukar gå åt fort.
Läs mer om World Cup tävlingarna i Åre.

Här kan du som representant för SF ta del av mer information och anmäla dig. Sista anmälningsdatum är 31 januari 2018. Först till kvarn gäller....

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss