Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Nätverk och mötesplatser

 • Uppdaterad: 2017-03-15 12:24

Referensgrupp

Referensgruppens uppgift är att vara en drivande kraft ett stöd och bollplank för verksamheten i Centrum för idrottsevenemang och har 3-4 träffar/år. SF får en inbjudan och kan nominera en person för kommande period. RF och Centrum för idrottsevenemang väljer därefter ut deltagare till Referensgruppen.

Referensgruppen består av följande personer 2017:

 • Göran Havik, Svenska Fotbollförbundet
 • Lisa Engman, Svenska Skidskytteförbundet
 • Stefan Lund, Svenska Curlingförbundet
 • Frank Ström, Svenska Handbollförbundet
 • Bo Palm, Svenska Båskytteförbundet
 • Johanna Olsson, SAIF
 • Pia Josephson, Svenska Gymnastikförbundet
 • Peter Levin, Svenska Konståkningsförbundet
 • Anders Andersson, Svenska Dragkampförbundet
 • Erik Abrahamsson, Svenska Cykelförbundet
 • Christer Persson, Svenska Brottningsförbundet
 • David Gustafsson, SISU Idrottsutbildarna
 • Leif Johansson, RF

 


Mötesplats Idrott och destination

Mötesplats Idrott och destination är en årlig återkommande träff mellan specialidrottsförbund (SF), distriksförbund (DF) och destinationer som genomfördes första gången 2013. Syftet med de två dagarna är att skapa nya samarbeten och skapa en bättre samverkan i arbetet med internationella idrottsevenemang. Mötesplatsen har tidigare genomförts i Uppsala, Linköping, Göteborg och Helsingborg.

Inbjudan skickas ut till samtliga 71 SF och DF i maj månad och med DF:s hjälp bjuder vi sedan in destinationerna. Första dagen på mötesplatsen ägnar vi åt korta möten, s k speeddating möten där SF matchar sina internationella och nationella idrottsevenemang med destinationerna för att hitta samarbeten. Andra dagen fyller vi med olika arbeten och teman i syfte att få hem fler internationella idrottsevenemang till Sverige. Programmet planeras i samarbete med referensgruppen.

Mötesplats Idrott och destination den 17-18 oktober 2017 i Umeå. 

Nytt deltagarrekord i Helsingborg 2016. Närmare 105 personer från totalt 31 destinationer, 20 specialidrottsförbund och 14 distriktsidrottsförbund deltog under de två dagarna i Helsingborg. Nu tar vi steget norr ut och den 17-18 oktober träffas vi i Umeå. Vi hoppas att destinationernas önskan om att fler SF kommer att delta 2017 blir uppfylld. Varmt välkomna.

Tidigare år

Mötesplats 2015

Mötesplats 2014

Mötesplats 2013


Bakom kulisserna

En gång om året inbjuder CIE samtliga 71 SF till att ta del av ett internationellt idrottsevenemang på plats och ställe. Vi får chansen att gå in bakom kulisserna på ett evenemang tillsammans med arrangören. Vi kommer att presentera årets evenemang efter den 7 februari då referensgruppen på sitt möte besämmer vart resan går i år.

2015 - Bakom kulisserna på skid-VM i Falun

Den 23 februari åkte 24 representanter från 21 SF, inbjudna av Centrum för idrottsevenemang, till två dagar i Falun under pågående skid-VM. Organisationen på plats gav oss under två dagar en fantastiskt resa där vi fick följa med in bakom kulisserna i arbetet.

Organisationen i Falun bjöd på en genomgång av flera olika områden i det stora evenemangsarbetet som pågått under flera år. Presentation av arbete med volontärer, näringsprojektet "Beyond skiing" och hur transporterna organiseras var några av de områden som vi fick ta del av.

Under eftemiddagen fick vi bl a vara med på en rundvandring i skidstadion, volontärcenter och i mediaområdet. En imponernade organisation visades upp med över 1500 volontärer i arbete. 

Vi avslutade första dagen med en gemensam middag på Lerdalshöjden i Rättvik under trevliga samtalstoner. 

Dag två fick vi ta del av Dalarna Idrottsförbunds strategiarbete kring idrottsevenemang under förmiddagen. Vi avrundade därefter programmet med fria frågor från gruppen till Carl Johan Ingeström, VD Visit Dalarna och ansvarig för aktiviteten Beyond skiing. Det blev en riktigt bra slutsummering av två mycket innehållsrika och lärorika dagar innan vi avslutade programmet med att se Charlotte Kalla ta guld på 10 km fristil.

Ett stort tack till alla deltagare från SF som verkligen bjuder på sig själva och ett lika stort tack till er alla från organisationen för skid-VM i Falun som tog emot oss på allra bästa sätt.

2014 - Bakom kulisserna på Svenska Bilsportförbundet

2013 - Bakom kulisserna på Dam EM fotboll


 

 

Skribent: Mattias Olsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Leif Johansson

Centrum för idrottsevenemang

08-699 62 26

Mejl: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss