Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Stöd till anläggningar och idrottsmiljöer 2016

För att skapa nya aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns Riksidrottsförbundets stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. Om din förening är medlem i Riksidrottsförbundet kan du söka stöd och det gör du i IdrottOnline.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2016 10:51

Observera att nya regler gäller från och med 2017-01-01.

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer och därför avsätter Riksidrottsförbundet årligen medel till ett anläggnings- och idrottsmiljöstöd.

Stöd ges i första hand till nya aktivitetsytor eller utökade aktivitetsytor men det finns även möjlighet att få stöd till energi- och miljöförbättrande åtgärder samt säkerhetsprojekt. Från och med den 1 januari 2014 finns det möjlighet att få stöd för byggnation av samlingslokaler, så som teorilokaler och andra sociala ytor.

Från och med den 1 januari 2014 finns det en möjligheter att få stöd till renoveringsprojekt om föreningen själv äger anläggningen.

För att kunna söka stöd måste vissa kriterier uppfyllas.
Läs mer om ansökningsprocessen och vad som kan beviljas stöd 2016 här.

Ansökningarna handläggs av respektive Distriktidrottsförbund. För mer information om stödet, kontakta ditt distrikts handläggare.

Det finns också andra stöd att söka för anläggningar och idrottsmiljöer. Hos Allmänna Arvsfonden och Boverket finns stöd till ny verksamhet, anpassning av anläggningar, lokaler för funktionshindrade samt samlingslokaler. Här kan du läsa mer om stöd från Allmänna arvsfonden och Boverket. Hos Jordbruksverket kan du söka stöd för investeringar i idrottsanläggningar på landsbyggden.

Under de år som Riksidrottsförbundet har delat ut stöd till anläggningar och idrottsmiljöer har över 1 300 projekt beviljats stöd. Totalt har RF delat ut cirka 360 miljoner kronor – pengar som har växlats upp av medfinansiärer, till exempel kommuner, Allmänna Arvsfonden och Boverket - till 2,6 miljarder kronor.

Lyckade Idrottslyftsprojekt

Näridrottsplats verklighet genom lyckat samarbete

Utomhusarena som uppmuntrar till rörelse och motion

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss