Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Framåtfonden

Genom Framåtfonden ger Svenska Spel och Riksidrottsförbundet samtliga SF en möjlighet att söka medel för att testa era idéer kring nya former av fysisk aktivitet för att få fler i rörelse och skapa rörelseförståelse för fler!
  • Uppdaterad: 2018-04-17 11:30

Medel söks för ett år i taget och bygger på att SF beskriver ett koncept för att testa nya idéer. En förutsättning kring ansökan är att Svenska Spel och Riksidrottsförbundet kan komma att använda sig av konceptet i sin kommunikation.

Rörelseförståelse (physical literacy) är att ge barn, unga, vuxna och äldre möjligheter att röra på sig på flera olika sätt - genom hela livet. Det handlar om motoriska rörelser, styrka, rörlighet, koordination, balans, uthållighet, snabbhet. Men också om självförtroende, motivation och ökad förståelse för varför träning är bra och vilka effekter det har för hälsan. Vi vill att SF utmanar sin traditionella träning och utvecklar den för att inrymma detta. Hur kan er idrott bedrivas i nya former och inkludera fler? Genom fonden, som saknar åldersintervall, vill vi sänka tröskeln för barn, ungdomar, vuxna och äldre att röra sig och samtidigt utöka möjligheten för den organiserade idrotten att inkludera fler.

  • Konceptet ska leda till att ni får fler människor fysiskt aktiva och på så vis en mer inkluderande verksamhet.
  • Konceptet ska ge deltagarna en utökad rörelseförståelse enligt beskrivning ovan. - Konceptet ska genomföras i ett specificerat antal, av SF utvalda, föreningar för att testa er idé.
  • Konceptet ska bygga på en ny verksamhetsform som inte erbjuds i era föreningar idag alternativt en befintlig verksamhetsform som utvecklas genom att addera någonting som bidrar till fondens syfte.

För att ansökan ska kunna beviljas måste följande innehåll finnas:

  • En beskrivning av konceptet med syfte och mål samt plan för praktiskt genomförande och utvärdering.
  • Tidplan
  • Budgetberäkning
  • Godkännande att Svenska Spel och Riksidrottsförbundet kan komma att använda sig av konceptet i sin kommunikation.

Ansökan
Ansökningsperiod för Framåtfonden är 1 juni till 25 augusti 2018. För ansökan, kontakta Linn Rydstedt, RF.

Beviljade projektbidrag 2017 
Beviljade projektbidrag 2018

Skribent: Linn Rydstedt
Epost: This is a mailto link

Framåt för fler i rörelse

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss