Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Funktionsnedsättning

LOK-stöd ges för deltagare i åldern 7-25 år. För deltagare med funktionsnedsättning finns ingen övre åldersgräns. Riksidrottsstyrelsen (RS) har antagit en definition av begreppet funktionsnedsättning att användas i kombination med LOK-stödsföreskrifterna.
  • Uppdaterad: 2015-06-11 10:27

I föreskrifter om statligt lokalt aktivitetsstöd § 6 anges bland annat att deltagarstöd utgår för deltagare som under det kalenderår aktiviteten genomförs fyller lägst 7 år och högst 25 år. För deltagare med funktionsnedsättning finns ingen övre åldersgräns.


Med deltagare med funktionsnedsättning i detta regelverk avses deltagare som med anledning av en fysisk funktionsnedsättning har behov av särskilt anpassade träningsmetoder eller specialanpassad utrustning. Vidare avses deltagare som med anledning av dold funktionsnedsättning har behov av särskilt anpassade träningsmetoder, specialanpassad utrustning eller ledare med särskild medicinsk och/eller pedagogisk kompetens. Deltagare i verksamhet arrangerad av förening ansluten till Svenska Parasportförbundet eller Svenska Dövidrottsförbundet omfattas alltid av begreppet deltagare med funktionsnedsättning.

(RS 2014-03-11)

Skribent: Jörgen Lövström
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss