Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Ansök om LOK-stöd

Om din förening bedriver idrottsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7-25 år kan föreningen ansöka om LOK-stöd. Här hittar du information om vad som krävs för att kunna söka LOK-stöd, hur ansökningsprocessen går till och vem som är behörig att skicka in ansökan.
  • Uppdaterad: 2017-12-14 08:42


Du ansöker om LOK-stöd via din förenings webbsida i IdrottOnline. Har din förening ingen IdrottOnline-sida? Då kan du registrera och skapa en webbsida via IdrottOnline.

Du kan söka LOK-stöd om din förening är ansluten till något av de Specialidrottsförbund (SF) som tillhör Riksidrottsförbundet (RF). För att kunna söka LOK-stöd behöver din förening också ha en aktiv hemsida i IdrottOnline.

Det betyder dock inte att din förening måste använda den som publik hemsida, men det finns många fördelar med att fullt ut använda IdrottOnline.

Ansök om LOK-stöd i IdrottOnline

Hur en ansökan går till beskrivs detaljerat i LOK-manualen som du kan hitta här.


Ansökan gör du i IdrottOnline genom att du, på föreningens sida, manuellt fyller i ansökningsformuläret eller använder dig av närvaroregistreringen online. Du får snabbt en prognos på vad det sökta LOK-stödet blir om ansökan godkänns. Läs mer om närvaroregistrering.

Vem är behörig att skicka in ansökan?

De personer som kan skicka in ansökan för din förenings räkning är ordförande, kassör och/eller LOK-stödsansvarig firmatecknare. Personen måste finnas upplagd i medlemsregistret på din förenings IdrottOnline-sida med någon av dessa roller (ordförande, kassör eller LOK-stödsansvarig).

Mer om de olika behörigheterna för LOK-stödet kan du läsa här.

Hur medlemsregistret fungerar kan ni läsa i manualen som finns här.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss