Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Digitala närvarokort

Som underlag för LOK-stödsansökan ska alltid finnas närvarounderlag. Respektive ledare ska alltid med sin namnteckning intyga riktigheten i de lämnade uppgifterna. Här nedan framgår vad som gäller för digitala närvarounderlag.
  • Uppdaterad: 2017-10-31 13:40

Som underlag för ansökan ska alltid finnas närvarokort. Närvarokort ska enligt reglerna för statligt LOK-stöd (§7) innehålla föreningens namn, idrott, aktivitet, plats, datum, tid samt deltagares och ledares namn, personnummer, kön, eventuell funktionsnedsättning samt närvaro. Närvarokort ska undertecknas eller signeras digitalt av ansvarig ledare.

Alla föreningar har möjlighet att använda sig av närvaroregistrering inne på sin IdrottOnline-sida. Denna närvaroregistrering kan ersätta närvarokorten för föreningen och innebär i korthet att man på sin sida lägger upp deltagare och aktiviteter.

Om föreningen använder sig av närvaroregistreringen i IdrottOnline finns alla obligatoriska uppgifter med. Ledares namnteckning ersätts av det faktum att det krävs personlig inloggning till sidan och att identifiering sker via personnummer (föreningen måste också ansöka om att få tillgång till IdrottOnline och då uppge fullständiga uppgifter).

Den som använder sig av närvaroregistreringsmodulen på sin IdrottOnline-sida har i dag också möjlighet att redovisa sina aktiviteter via mobiltelefon (app eller sms). Redovisning via mobiltelefon är att likställa med redovisning direkt på föreningens
IdrottOnline-sida gällande säkerhet och identifiering.

Om föreningen använder sig av annan form av digitala närvarokort (både online eller t.ex. Excelformulär eller annat närvarokort på datorn eller internet) krävs att dessa skrivs ut och därefter undertecknas av respektive ledare. Om närvarokorten fyllts i och kvitterats av ledaren med stöd av en av Skatteverket godkänd e-legitimation (och föreningen kan bevisa detta) behövs dock inte namnteckning på kortet.

Skribent: Jörgen Lövström
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss