Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Hjälp

Det är enkelt att söka LOK-stöd, men ibland kan man ändå behöva lite extra hjälp och stöd. Här nedan hittar du • Checklista • Filmer • Regler • Manual
  • Uppdaterad: 2017-12-14 08:49

Checklista

Det finns två sätt att söka det statliga LOK-stödet på via Idrottonline;
- dels manuellt, dvs man lägger in sina totalsiffror i ansökningsformuläret
- dels närvaroregistrerat i Idrottonline, man skapar och registrerar aktiviteterna i Idrottonline och aktiviteterna flyttas då över till ansökan när den öppnas

Den manuella formen av ansökan använder man sig av då man har fört närvaron över sina aktiviteter på pappersnärvarokort eller i ett annat digitalt system än Idrottonline. Numera är det också möjligt att från vissa externa system aktivera inläsning till IdrottOnline, vilket då innebär att de närvaroregistrerade aktiviteterna läses över och då också flyttas över till ansökan när den öppnas.


Ansökan sker två gånger per år 25 februari (1 juli-31 december) och 25 augusti (1 januari-30 juni). Föreningen gör en ansökan för hela föreningens alla LOK-stödsaktiviteter, oavsett hur många olika sektioner föreningen har. Behöver ni göra en tilläggsansökan så skall den vara inskickad senast 25 (februari respektive augusti).


Det är viktigt att ordförande, kassör och LOK-stödsansvarig finns inlagda i föreningens medlemsregister med rätt roll kopplad till sig, det är dessa tre som har rättighet att skicka in föreningens ansökan med sina egna personliga inloggningsuppgifter. Det är också lika viktigt att dessa personer har aktuell e-postadress inlagd i systemet då det är den vägen som LOK-stödsgruppen kommunicerar med föreningarna.


Så här gör ni den manuella ansökan; Checklista för manuell LOK-stödsansökan
Så här gör ni den digitala ansökan; Checklista för närvaroregistrerad LOK-stödsansökan

 

Filmer

Klicka på respektive länk för att se våra instruktionsfilmer:

1. Skapa aktiviteter

2. Registrera aktiviteter

3. Skicka in LOK-stödsansökan

 

Regler

Du hittar LOK-stödsföreskrifterna här

 

Manual för LOK-stödshanteringen på IdrottOnline

Manual hittar du här

 

Ytterligare hjälp?

Kontakta LOK-stödsgruppen via e-post till This is a mailto link eller telefon 08-699 61 50 (knappval 3). Vi har öppet måndag-fredag klockan 08.30-16.00 (lunchstängt 12.00-12.30).

Skribent: Jörgen Lövström
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss